Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού....ΗΠΑ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ

ΗΠΑ (ΣΥΡΙΖΑ) – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ
Μόνο τυχαία δεν ήταν η εκλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν. Και που προς το παρών έδωσε ακόμα μία νίκη στη Γερμανία έναντι των ΗΠΑ… Τι εννοούμε; 
Οι δύο χώρες ....
....παίζουν το δικό τους παιχνίδι υπεροχής στην Ελλάδα και εδώ και αρκετό καιρό, όπως σας έχουμε ενημερώσει, δίνουν μάχη για την εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων… Έτσι έγινε και στην περίπτωση εκλογής του Επιτρόπου.
Το «πράσινο φως» για το… σπρώξιμο του Αβραμόπουλου εκτός Ελλάδας δόθηκε από την Καγκελαρία, που έβλεπε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ως μεγάλη απειλή για τα συμφέροντα της στην χώρα. 
Και έδωσε διαταγή στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο να τον επιλέξουν για το πόστο στην Κομισιόν. Άλλο που δεν ήθελαν και αυτοί, έχοντας ο καθένας τους δικούς του λόγους.
Ο Αβραμόπουλος αποτελεί «καλό σύμμαχο» για τους Αμερικάνους, οι οποίοι υπολόγιζαν σε αυτόν στην περίπτωση ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές. Θα ήταν ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος και παράλληλα ο κατάλληλος για να συμπράξει στην εξουσία με τον «έτερο αγαπημένο» Αλέξη Τσίπρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει την πρωτιά των δημοσκοπήσεων. Έτσι ο Πρωθυπουργός είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την «εκδίωξη» του ως Επιτρόπου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη μεριά του; Ούτε να ακούει δεν ήθελε το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 
Η «κόντρα» τους ξεκίνησε από την διεκδίκηση του υπουργείου Εξωτερικών ενώ οι «διπλωματικές» πρωτοβουλίες και κινήσεις του μέσα από το ΥΠΕΘΑ εκνεύριζαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. 
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Μπένι ορέγεται τη θέση και του υπουργού Εθνικής Άμυνας… Παράλληλα, υπήρχε και η κόντρα των δύο σχετικά με τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια.
Ήττα λοιπόν, έστω και προσωρινή, για τις ΗΠΑ, με τους Γερμανούς να τους… χαλάνε τα σχέδια. Με τους μεν να επιθυμούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα τη διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών για να ανέλθουν στην εξουσία οι… δικοί τους άνθρωποι και τους δε να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την κυβέρνηση στην παρούσα μορφή της, αφού εξυπηρετεί μια χαρά τα σχέδια τους.
 Η «Μάχη» των δύο δεν τελείωσε πάντως και αναμένονται ακόμα πολλά επεισόδια… Με τους Σαμαροβενιζέλους να καλούν τη «φίλη» Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα τους εξ Αμερικής «κολλητούς» για την προώθηση των συμφερόντων τους, πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου