Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τρέμει ο ΓΑΠ - JEFFRY για το έλλειμμα του 2009!

Σε σπασμωδικές κινήσεις που επιβεβαιώνουν τον πανικό του, καθώς νιώθει ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω του, προβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Το βούλευμα με το οποίο...

συνεχίζεται η ανάκριση για το σκάνδαλο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., την ώρα που το σύστημα Γιώργου περίμενε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε τον πρώην πρωθυπουργό να χάσει την ψυχραιμία του και να προχωρά σε ευθεία επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά και σε λεονταρισμούς και απειλές ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν έχει την κάλυψή της!

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση, παρόλο που ο κ. Παπανδρέου στοχοποιεί και προκαλεί τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την κυβερνητική εκπρόσωπο, δεν απάντησε και περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιο» σε ερώτημα της «δημοκρατίας», εμμένοντας παράλληλα στην άποψη που εξέφρασε δημόσια η Σ. Βούλτεψη.

Ο τρόμος του Παπανδρέου από τις εξελίξεις και την επιμονή της Δικαιοσύνης να ερευνήσει μέχρι τέλους τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μπει με δυσμενέστατους όρους η χώρα μας στον Μηχανισμό Στήριξης και στα Μνημόνια, καταγράφεται ανάγλυφος σε όποιον διαβάσει πίσω από τις λέξεις της πολυσέλιδης ανακοίνωσης του γραφείου του.

Εάν ο Παπανδρέου αισθανόταν ασφαλής από τις εξελίξεις, θα επιδίωκε να προχωρήσει ταχύτατα το έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να αποδειχθεί και με τη βούλα η μη εμπλοκή του στην υπόθεση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σαββάτο και ενώ ήταν γνωστό το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα, τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμη μέλη της, τον Κωνσταντίνο Μολφέτα, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, και την Αθανασία Ξενάκη, προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών, δεν λέει λέξη για αυτά, αλλά κάνει τον συνήγορο υπεράσπισής τους εμμέσως γιατί γνωρίζει ότι η δική τους πτώση απειλεί να συμπαρασύρει τόσο τον ίδιο όσο και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Φτάνει ακόμη και στο σημείο να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Σημίτη, που έκανε τις γνωστές... αλχημείες της, μόνο και μόνο για να έχει «ομάδα» πίεσης, ώστε να απειλεί την κυβέρνηση και τον Βενιζέλο με πτώση!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ρωτά εάν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός συμφωνούν με τις δηλώσεις της κυρίας Σοφίας Βούλτεψη (σ.σ. Λες και θα μπορούσε να υπάρχει δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου χωρίς να τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός) και προσθέτει: «Αν τις υιοθετούν, γιατί δεν προχωρούν στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής; Και μάλιστα, αν δεν τους αρκεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που συστάθηκε το 2012 για τα στατιστικά στοιχεία του 2009, γιατί δεν προχωρούν στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο;» 

Φυσικά, δεν παραλείπει τη γνωστή επίθεση στις κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ ο Παπανδρέου δεν απαντά στο ερώτημά του, ενώ ήξερε την κατάσταση, γιατί τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» ξόδεψε ό,τι υπήρχε στα κρατικά ταμεία και έκανε ακόμη δυσκολότερη την κατάσταση της χώρας.

Η δήλωση της Βούλτεψη αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε

Ως αφορμή για την ανακοίνωσή του o Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε μια φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η κυβέρνηση αναγκαστικά έβαλε το έλλειμμα που είχε γίνει αποδεκτό από τη Eurostat, εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα. 

«Αυτό για το οποίο κατηγορείται η κυβέρνηση είναι ότι αποδέχθηκε το έλλειμμα και το έβαλε στον Προϋπολογισμό, όσον αφορά το έλλειμμα το οποίο δόθηκε τότε. Αυτό το έλλειμμα είχε γίνει αποδεκτό έξω πλέον. 


Δεν μπορούσαμε εμείς αυθαίρετα να βάλουμε ένα άλλο έλλειμμα. Αναγκαστικά και εφόσον δεν είχε λυθεί το θέμα, θα βάζαμε το έλλειμμα το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από τη Eurostat»υποστήριξε, σημειώνοντας παράλληλα: «Το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο δεν έχει να κάνει μόνο με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. 

Εχει να κάνει με πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να τεθούν σε μία έρευνα για το πώς φτάσαμε σε αυτό το χάλι το σημερινό»

Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου