Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η βαθιά δυσπιστία του Έλληνα δεν είναι αυτοφυής και δεν γιγαντώθηκε μόνη της.

Ο Έλληνας βράζει στο καζάνι τής οικονομικής κόλασης επειδή προηγουμένως μπορεί να μαγειρεύτηκε η μοίρα του στη χύτρα ταχύτητας της διαφθοράς μαζί με το έλλειμμα του 2009. 

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην μπει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στο αρχείο, αλλά «να διερευνηθεί περαιτέρω», αφήνει το καπάκι του φρεάτιου με τις οσμές ανοικτό. 
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι η τρύπα δεν θα ξανασφραγιστεί – όπως, φυσικά, κάθε τρύπα που βγάζει...
δυσοσμία.

Προς το παρόν ένα είναι βέβαιο: ότι η υπόθεση δεν μπαίνει στο αρχείο όπως είχε αποφασίσει η ανακρίτρια, αγνοώντας την καταγγελία ενός στελέχους – και όχι μόνο – της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), της πανεπιστημιακού Ζωής Γεωργαντά. 
Η οποία υποστήριξε ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4% του ΑΕΠ, κάτι που σήμαινε αυτομάτως προσφυγή στη… συμπόνια του ΔΝΤ και της Ευρώπης!

Δηλαδή προστέθηκαν στο έλλειμμα τρεις ποσοστιαίες μανάδες πράγμα που, όπως δήλωσε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος, «σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού λαού».Και από αυτό το μαγείρεμα – αν αποδειχτεί οριστικά– η Ελλάδα βούλιαξε στην κακομοιριά με απλωμένο το χέρι και φορτωμένη στον σβέρκο της τους γκαουλάιτερ που μας διοικούν.
Μαζί ήρθε η ανεργία, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η ανήκεστος βλάβη στην Υγεία, ο Νέα Μετανάστευση, το κλείσιμο επιχειρήσεων, ο κλονισμός άλλων, οι άπειροι τόνοι των βιογραφικών χιλιάδων νέων που κανείς δεν τα διαβάζει και καταλήγουν χαρτοπολτός στις μονάδες ανακύκλωσης 
Θα βρεθεί άκρη στο τέλος; Δεν ξέρω, αλλά αν πρέπει να καταθέσω την άποψή μου, θα απογοητεύσω: δεν το πιστεύω! Όμως, προσωπικά – όπως, υποθέτω ότι ισχύει για χιλιάδες άλλους– καμιά αθώωση δεν με πείθει αν έχω σχηματίσει γνώμη από όσα τεκμηριωμένα ακούω, βλέπω, αισθάνομαι, βιώνω και έχουν διαπεράσει το πετσί μου! Φυσικά, η ίδια έλλειψη εμπιστοσύνης υπάρχει και για τα αθλητικά φρεάτια με τις οσμές που κατά καιρούς έχουν ανοίξει.

Αυτή η βαθιά δυσπιστία του Έλληνα δεν είναι αυτοφυής και δεν γιγαντώθηκε μόνη της. Κάποιοι την έθρεψαν με πλούσια γεύματα ατιμώρητων σκανδάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου