Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

O πρώην πράκτορας της ΚGB και φίλος του Πούτιν που θέλει να αγοράσει τον ΟΣΕ!

Έρχεται στην Αθήνα ο άνθρωπος που βρίσκεται, τα τελευταία εννιά χρόνια, στο τιμόνι του μεγαλύτερου μεταφορικού οργανισμού στον κόσμο, με ένα αχανές δίκτυο γραμμών μήκους 55.000 μιλίων που απλώνεται σε έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη.

Πρόκειται για τον...
Βλαντιμίρ Γιακούνιν, πρώην αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών στην κυβέρνηση της Ρωσίας κατά την περίοδο 2000-2003, το όνομα του είχε σχετιστεί με τη δράση της σοβιετικής KGB, έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για εμπλοκή του στις μυστικές υπηρεσίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης….

Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι άγνωστοι για τον Γιακούνιν, ο οποίος έχει εκφράσει τη συμπάθεια του προς τη χώρα μας, την επισκέπτεται συχνά, ενώ θεωρείται φιλέλληνας. 

Πριν κάποια χρόνια, μάλιστα, είχε “κονταροχτύπημά” με Έλληνα εφοπλιστή σε δημοπρασία στο Λονδίνο, για την απόκτηση ενός Πικάσο, ύψους μόλις… 7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Γιακούνιν είναι συλλέκτης έργων τέχνης.

Επίσης, είναι… βαθιά θρησκευόμενος. Το 2013 επισκέφθηκε την Ελλάδα για να μεταφέρει την εικόνα του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσική εκκλησία που αποτελεί και σύμβολο της σημαίας του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Κολλητός του Πούτιν και το όραμα για τον ΟΣΕ

Ο ισχυρός αυτός άντρας, που βρίσκονται κοντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν. έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για τον ΟΣΕ και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, κατά την άφιξη του στην Ελλάδα, για το συνέδριο του Economist την επόμενη εβδομάδα. 

Παλαιότερο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters είχε αναπαράγει δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων, οι οποίες μετέφεραν το όνειρο της εταιρείας για τον ΟΣΕ: θα μπορεί κάποιος να επιβιβάζεται στην Αθήνα και να φτάνει μέχρι το Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό Ωκεανό!

Σύμφωνα με πρόσφατο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιακούνιν δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι η RZD ενδιαφέρεται πέρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία διαθέτει το δικαίωμα χρήσης της σιδηροδρομικής γραμμής, και για τη σιδηροδρομική υποδομή της χώρας μας. 

Τόνισε, επίσης, ότι η ρωσική εταιρεία σιδηροδρόμων έχει ήδη εξετάσει το θέμα του εκσυγχρονισμού των ελληνικών σιδηροδρόμων, που σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας νέας σιδηροδρομικής διόδου εμπορευμάτων μέσω γειτονικών χωρών προς την Ευρώπη, μπορεί να αποτελέσει μια παραγωγική επένδυση. 

Τα νέα, όμως, δεν είναι καλά για τους εργαζομένους, αφού ο Γιακούνιν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ριζικές τομές, με απολύσεις προσωπικού. 

«Είναι καλύτερα να δημιουργηθούν υψηλά ειδικευμένες ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας, παρά να συνεχιστεί μια νοσηρή κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου