Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και ο «τορπιλισμός» της ΕΛΛΑΔΟΣ σήμερα !

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ και ο «τορπιλισμός» της ΕΛΛΑΔΟΣ
ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ
Ανήμερα της 15ης Αυγούστου το ελληνικό καταδρομικό αγκυροβόλησε 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου. 
Η ατμόσφαιρα στο σημαιοστολισμένο πλοίο ήταν πανηγυρική. Μόνο ο κυβερνήτης Αγ. Χατζόπουλος, εμφανώς ανήσυχος, διέταξε τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας: τήρηση στεγανών εν πλω, ο λέβητας σε πλήρη πίεση και τα αντιαεροπορικά πυροβόλα σε ετοιμότητα.
Ωστόσο η επίθεση δεν θα ερχόταν από τον αέρα, αλλά .....
...από τον βυθό. Κατά τις 07.00 εμφανίστηκε ένα ιταλικό αναγνωριστικό αεροπλάνο το οποίο, αφού διέγραψε δύο κύκλους πάνω από το λιμάνι, αποχώρησε. 
Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός. Oι Ιταλοί συνήθιζαν αυτού του είδους τις «επιδείξεις». Επρόκειτο όμως για αναγνώριση εν όψει επικείμενης υποβρυχιακής επίθεσης. Στις 08.25 οι φωνές του αρχικελευστή Κατσαϊτη έσκισαν τον αέρα: «Τορπίλη δεξιά, τορπίλη δεξιά». 
Η φωνή του διακόπηκε από τον πάταγο μιας τρομακτικής έκρηξης η οποία ανασήκωσε το πλοίο από την επιφάνεια σαν παιδικό παιχνίδι!
¨ο τορπιλισμός¨ της ΕΛΛΑΔΟΣ
Και πάλι τα ίδια..
Και τότε ήθελαν να μας φοβίσουν και σήμερα νομίζουν ότι το πέτυχαν.
Τότε μας έριξαν τορπίλες και σήμερα μας ¨ρίχνουν τορπίλες- μνημόνια¨.
Τότε θρηνήσαμε τα ηρωικά ναυτάκια της Έλλης, σήμερα θρηνούμε ψυχές που χάνονται αδίκως.
Φτάσαμε αισίως στον 4ον χρόνο του ¨μνημονιακού τορπιλισμού ¨ και ο εκκλησιαστικός Δεκαπενταύγουστος δεν έχασε τίποτε από την πνευματική του αίγλη, αντίθετα το Θρησκευτικό συναίσθημα διατρανώνει με την μυστική προσευχή του τον Πανελλήνιο Πόνο στο Πάναγνο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Αντίθετα έχει χάσει την αίγλη του ο πολιτικός Δεκαπενταύγουστος όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια όταν οι επικεφαλής ¨των ξένοιαστων – εκσυγχρονιστικών ¨ κυβερνήσεων συνωστιζόταν στις Λιτανείες – Παννυχίδες δίπλα στους Δεσποτάδες και με ρητορικές φράσεις ένθεν – ένθεν πέρνανε ¨ευχές¨ για να συνεχίσουν το εύαρεστο έργο του ¨τορπιλισμού της Ελλάδος¨.
Σε πολλές αποστροφές των περιώνυμων λόγων τους τόνιζαν ότι η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ πρωτοστατεί στα Δρώμενα του Έθνους .
Και φυσικά αυτή είναι η αλήθεια…
Ποιόν όμως κορόιδευαν;
Τον Ελληνικό Λαό;
Τους εαυτούς τους;
ή την ΠΑΝΑΓΙΑ;
Όμως ο πολιτικός λόγος τότε τέτοιες στιγμές Πάσχα Καλοκαιριού αποσκοπούσε να φτιάξει το εκλογικό προφίλ κάποιων γιατί έπρεπε να συνεχίσουν ¨ τον τορπιλισμό του Έθνους ¨ όπως φάνηκε αργότερα με τις λεκτικές εκφράσεις δήθεν αυτοέλεγχου ¨μαζί τα φάγαμε¨.
Ποιος ήταν άραγε ο λόγος που μετέθεσαν και την Εορτή των Ενόπλων Ελληνικών Δυνάμεων από το Ελληνικό Πάσχα του Καλοκαιριού ;
Και μετά ήρθε το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων των ΕΕΔ όπως συνέβη αυτό εδώ και πολύ καιρό στις άλλες κοινωνικές ομάδες.
Σήμερα γιατί είναι πτωχή η κυβερνητική εκπροσώπηση στο Μεγάλο Πανηγύρι του Καλοκαιριού;
Kατάλαβαν οι ταγοί ότι τα ¨οικονομικά πανηγύρια¨ τελείωσαν και ξέρουν πολύ καλά ότι ο Πιστός Λάος σήμερα μαζί με το κεράκι που ανάβει στην Παναγία ΤΗΝ παρακαλεί να δώσει λύσεις εκτός από τα άπειρα προσωπικά του προβλήματα και στα αδιέξοδα των φόρων και της μιζέριας που ¨τορπίλισαν ¨την ζωή του πολιτικές αποφάσεις.
Σήμερα γνωρίζουμε και την ταυτότητα των τορπιλών και του υποβρυχίου απομένει να δούμε το ΘΑΥΜΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ όπως έγινε αυτό αναπάντεχα για τους τότε φασίστες του Ιταλο- Γερμανικού άξονα το φθινόπωρο του 40.
Μην διερωτάσθε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, ακριβώς διότι πρέπει να σωθεί η πολιτισμική μαγιά αυτού του Έθνους για φουσκώσει πάλι νέο ζυμάρι γιατί το ψωμί του πολιτισμού της ανθρωπότητας σήμερα μούχλιασε και σκορπάει δηλητήριο.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου