Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πολυεθνικές έκλεβαν την Ελλάδα αλλά οι πολιτικοί χρέωναν με το αζημίωτο τον Έλληνα...

Αυτές έφαγαν τα λεφτά που χρωστάμε και να αφήσουν ήσυχους οι τροϊκανοί τους 
Έλληνες που τους έχουν τσακίσει στη φορολογία και πάνε να τους πάρουν και τα σπίτια.


Αντί το ΣΔΟΕ, η εφορία και η οικονομική αστυνομία να κυνηγούν σε μόνιμη βάση τους ταλαίπωρους μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους, που δεν έχουν δεκάρα τσακιστή θα έπρεπε να στραφεί σε αυτούς που για ολόκληρες δεκαετίες λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα και προκάλεσαν....
.. το τεράστιο χρέος με το οποίο οι ξένοι τοκογλύφοι αλυσόδεσαν τη χώρα.

Δικαιοσύνη και ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να κάνουν έφοδο στα λογιστήρια των πολυεθνικών εταιρειών που κλέβουν φόρους και μέσα από χαριστικές συμβάσεις τις οποίες εξασφάλισαν, λαδώνοντας το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, λήστεψαν στην κυριολεξία το δημόσιο χρήμα. 


Γιατί δεν είναι μόνο η Μερσεντές που έκανε φοροδιαφυγή – μαμούθ με τις υποτιμολογήσεις των εισαγόμενων αυτοκινήτων. Η ληστεία δεν περιορίζεται στη Hochtief που κατάφερε να φάει πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ μόνο από ΦΠΑ.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν όλα τα πολυεθνικά μεγαθήρια, με πρώτους και καλύτερους τους Γερμανούς, που θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και χώρα μπανανία, με ένα σμπαραλιασμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που επιβίωνε από τις μίζες και τις πελατειακές σχέσεις.


Κύκλοι της αγοράς υπολογίζουν την κλοπή που συντελέστηκε από το σύνολο των πολυεθνικών στην Ελλάδα σε διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, τα τελευταία πενήντα χρόνια. Αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τολμούν να τους αγγίξουν γιατί έχουν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από το πολιτικό σύστημα.


Όταν κάποιος «τρελός» εφοριακός πάει να αγγίξει μια ξένη πολυεθνική, ενεργοποιούνται αυτομάτως τα αντανακλαστικά των πρεσβειών και η υπόθεση καταλήγει στο αρχείο! 


Για λόγους καθαρά προσχηματικούς σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην περίπτωση της Μερσεντές επιβάλλονται κάποια πρόστιμα τα οποία στη συνέχεια τακτοποιούνται με διάφορες ρυθμίσεις και συμβιβασμούς με αποτέλεσμα τα ξένα τρωκτικά να τη βγάζουν πάντα καθαρή.

Φυσικά ποτέ για καμιά ελληνική εταιρεία δεν έγινε κανενός είδους συμβιβασμός με την εφορία.


Η ασυδοσία των πολυεθνικών πήρε διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου στη διάρκεια της οκταετίας Σημίτη, με τους Γερμανούς να αλωνίζουν και τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης να υπογράφουν συμβάσεις τις οποίες είχαν συντάξει οι ίδιες οι πολυεθνικές!


Η οδηγία του τότε πρωθυπουργού, σε υπουργούς, διοικητές, ΔΕΚΟ, οργανισμούς και άλλες υπηρεσίες ήταν μια: Αγοράστε ό,τι σας προτείνουν οι Γερμανοί και υπογράψτε τις συμβάσεις χωρίς κανένα έλεγχο. Η εξάρτηση του Κ. Σημίτη από το γερμανικό κατεστημένο ήταν απόλυτη.


 Γι΄ αυτό έφτασε σε σημείο να αφήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης να κάνει τον εισπράκτορα αρπάζοντας μίζες εκατομμυρίων. 

Το μόνο που ενδιέφερε τον Κ. Σημίτη ήταν να προχωρήσουν οι συμβάσεις των Γερμανών για τα υποβρύχια, να υπογραφεί η αγορά των Leopard, να δοθεί στη Siemens ο ηλεκτρονικός πόλεμος και να προχωρήσει η μεγάλη συμφωνία με τα «Γιουροφάιτερ». 

Στην ίδια κατεύθυνση με τον Άκη κινήθηκε ο Μαντέλης με τις συμβάσεις για τον ΟΣΕ, ενώ διάφοροι άλλοι κορυφαίοι υπουργοί χάριζαν στη Hochtief τη διάτρητη σύμβαση για το αεροδρόμιο και τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες. Την ίδια περίοδο δώριζαν δισεκατομμύρια στη Siemens παραδίδοντας τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Kontranews έχει στα χέρια της στοιχεία – φωτιά για όλες τις σκανδαλώδεις συμβάσεις των πολυεθνικών. 


Όπως επίσης τεκμηριωμένους φακέλους για τα κόλπα των πολυεθνικών που εισάγουν αυτοκίνητα καθώς και αυτών που μονοπωλούν την αλυσίδα διατροφής.

Όμως περιμένουμε από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη να σταθούν στο ύψος τους και να κάνουν την αρχή.


Τουλάχιστον να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη, αυτού που ονομάζουμε κράτος και είναι σίγουρο ότι εάν προσπαθήσουν θα φέρουν και μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.


Αν βέβαια τολμήσουν και αν δεν τους σταματήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου