Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ Αμφίπολη: Ξαφνικά ο τάφος "μιλά": Ανακαλύφθηκαν τρία επιστήλια! (upd)

Ανανέωση (14: 15) Τρία κομμάτια επιστυλίου ιωνικού ρυθμού, με ίχνη μπλε και  κόκκινου χρώματος βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Πολιτισμού. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάλαμος πίσω .......από Καρυάτιδες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο είναι με ορθομαρμαρωση, ντυμένος δηλαδή με λευκό μάρμαρο Θάσου, το οποίο και είναι  δείγμα μεγάλου πλούτου. 
 
Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών βρέθηκαν δύο επιγραφές μέσα στο τάφο της Αμφίπολης, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν. 
 
Νωρίτερα είχε προκληθεί σύγχυση καθώς μεταδόθηκαν πληροφορίες πως κατά την διάρκεια των ανασκαφών εντοπίστηκαν δυο πλάκες με επιγραφές που μαρτυρούν την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται μέσα στον τύμβο.
Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού ανέφεραν defencenet.gr πως οι φήμες περί εντοπισμού επιγραφών δεν ισχύουν. Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφορικά με την έντονη αστυνομική παρουσία στο σημείο υποστηρίζουν πως δεν υπήρξαν έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ, ενώ στο σημείο των ανασκαφών δεν υπήρχαν αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια. Απλώς τα επιστύλια που εντοπίστηκαν είχαν ίχνη μπλε και κόκκινου χρώματος και έπρεπε να μεταφερθούν άμεσα στο μουσείο.
Σε λίγη ώρα αναμένονται και οι σχετικές δηλώσεις. Μετά το  εύρημα αυτό οι αρχαιολόγοι έχουν πάρα πολλές προσδοκίες ότι θα δώσει πολλά στοιχεία για τον τάφο και το περιεχόμενο του.
 
Εδώ και λίγη ώρα ο δρόμος προς την ανασκαφή έχει κλείσει από αστυνομικές δυνάμεις  οι οποίες και έχουν εντυπωσιακά αυξηθεί τις τελευταίες  ώρες λόγω των νέων ευρημάτων.
 
Σημειώνεται ότι πλησιάζουμε στον "πυρήνα" των ανασκαφικών ερευνών καθώς από την αρχή αναζητούνταν επιγραφές που να προσδιορίζουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που επέλεξαν οι Αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες να έχει τον χώρο αυτόν ως τον τελευταίο τόπο κατοικίας του.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου