Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Οι φαύλοι μαλώνουν πάνω από το πτώμα του κλεφτοπασοκ.

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης από το Ζάππειο, στην επέτειο 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ για το «λεφτά υπάρχουν», την κυβέρνηση Παπαδήμου και για την ένταση στην εκδήλωση του....
.. ΙΣΤΑΜΕ τη Δευτέρα.
«Η σημερινή επέτειος είναι μια ωραία ευκαιρία συσπείρωσης» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος, ευχαριστώντας τον κ. Σημίτη για την ομιλία του προσθέτοντας ένα ειρωνικό σχόλιο για την απουσία του κ. Παπανδρέου:

«Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, είμαι βέβαιος ότι είναι ψυχικά εδώ. Δυστυχώς ανειλημμένη υποχρέωσή του στην εκδήλωση της Royal bank of Scotland δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, λέγοντας ότι «προχθές τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν τα όσα είπα μέσα στην ευτέλεια ορισμένων συμπεριφορών» που «προσβάλλουν την παράταξη». Ο ίδιος έκανε, μάλιστα, λόγο για «κλακαδόρους που δεν ανήκουν στην παράταξη».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής». 

Ο κ. Βενιζέλος άφησε κι άλλες αιχμές κατά του κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «κάποιοι που είχαν την ευθύνη των αποφάσεων κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μετακυλύουν την ευθύνη σε αυτούς που εξακολουθούν να σηκώνουν το βάρος».

«Το ΠΑΣΟΚ έγινε το μαύρο πρόβατο της κρίσης γιατί ήταν ο κατ' εξοχήν εκφραστής της Μεταπολίτευσης» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε κι άλλα «φραμακερά» βέλη κατά του κ. Παπανδρέου. Όπως είπε, η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήταν προϊόν καμίας συνωμοσίας, αλλά επιλογή που είχε εκδηλωθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2011, με τη διατύπωση για συνεργασία μόνο με τη ΝΔ και άλλον πρωθυπουργό.

Παράλληλα άφησε νέες αιχμές κατά του προκατόχου του στην προεδρία του Κινήματος:

«Στάθηκα δίπλα στον Αντρέα το 1989, όταν ήταν εγκαταλελειμένος, προδομένος στο ειδικό δικαστήριο. Διασφάλισα την ενότητα του κόμματος το 2007, μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες στα όρια του φασισμού. Αγωνίστηκα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2008 - 2009. Αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε με νόημα πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη μάχη όπως και ο ίδιος σε αντίθεση με άλλους υπογραμμίζοντας: «Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ». 

Ταυτόχρονα, παρατήρησε ότι «θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές το 2010 πριν το μνημόνιο, πριν τις περιφερειακές εκλογές, ή ακόμα και πριν τον Νοέμβριο του 2011. Αγωνίστηκα να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009». 

Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται» και τόνισε πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μέσα από την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας.
Πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι η συνεργασία των προοδευτικών, υπεύθυνων δυνάμεων, ενώ επανέλαβε πως «η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι συμπλήρωμα κανενός, είναι ο τρίτος πόλος, είναι η λύση που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου».

«Προχωράμε όλοι μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου» τόνισε στο τέλος της ομιλίας του.

Απαντώντας, μάλιστα, στο σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» που ακούστηκε, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο», είπε λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα. 
Σημίτης: Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το «λεφτά υπάρχουν»

«Η προχθεσινή εκδήλωση δείχνει ότι κάποιοι μένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν και επιδιώκουν τη συνέχιση πρακτικών που δεν είναι αποδεκτές» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

«Χρειαζεται να δείξουμε ειλικρίνεια με τα προβλήματα» είπε τονίζοντας ότι «ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το "λεφτά υπάρχουν"», είπε με νόημα «καρφώνοντας» τον κ. Παπανδρέου, όπως είχε προαναγγείλει το newpost.

O κ. Σημίτης είπε ότι επικρατεί «ομίχλη» για το τι πρέπει να κάνουμε. «Χρειάζονται νέα πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η τρόικα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία μας, αλλά και εάν φύγει -που θα είναι καλό- θα υπάρχουν άλλοι τρόποι ελέγχου» σημείωσε.

«Να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο μεγάλο κίνημα» τόνισε ο κ. Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου