Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αμερικανοί χρηματιστές… ξεβρακώνουν χωρίς έλεος τους ψευτοπανηγυρτζήδες Σαμαροβενιζέλους!

Απανωτές οι «σφαλιάρες» για τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο… 

Που πανηγυρίζουν δόλια επειδή εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου διεφθαρμένου σάπιου συστήματος… 

Κι όμως...
οι φωνές που τους προσγειώνουν είναι καθημερινές και αρκετές…

Προς το παρών οι δύο πολιτικάντηδες σφυρίζουν αδιάφορα αλλά όπως μαρτυρούν πολλοί όχι για πολύ καιρό ακόμα....

...«Θα απειλήσει την ευρωπαϊκή περιφέρεια το Ελληνικό δράμα;» αναρωτιούνται σε άρθρο τους οι Αμερικανοί χρηματιστές της AllianceBernstein, Darren Williams και Dennis Shen. 

Οι αγορές αντιδρούν αρνητικά στα σχέδια της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από τα Μνημόνια σημειώνουν στο άρθρο τους στο pragcap.com υπογραμμίζοντας πως η ανασφάλεια ενισχύεται, καθώς όλοι περιμένουν πως στην Ελλάδα θα γίνουν πρόωρες εκλογές. 

«Αυτό θα σημάνει ένα «κύμα» πώλησης των Ελληνικών τίτλων, ενώ θα αυξήσει και το ρίσκο στις περιφερειακές αγορές» εξηγούν οι Darren Williams και Dennis Shen.

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προτείνει μια πρόωρη λήξη του προγράμματος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, με την ελπίδα έτσι να αυξήσει τη δημοτικότητά του» συνεχίζουν στο άρθρο τους σημειώνοντας ωστόσο πως αν και η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να τα καταφέρει χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ, την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δε νιώθουν καμία σιγουριά για κάτι τέτοιο. 

Οι προβλέψεις των δύο αναλυτών είναι ότι η Ελλάδα, επειδή ακριβώς δεν θα καταφέρει να σταθεί μόνη της στις αγορές, θα ακολουθήσει τη λογική ενός κάποιου προληπτικού προγράμματος κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας να βγει από το Μνημόνιο έρχονται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Όπως σημειώνεται στο άρθρο: 

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι ένα εμπόδιο για την προσπάθεια της χώρας να βγει στις αγορές. Σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό να εκλεγεί από την παρούσα βουλή, τότε θα τραβηχτεί η σκανδάλη και θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές».
Το κυρίαρχο σενάριό τους είναι ότι στην Ελλάδα θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το επόμενο έτος. 

Αυτό θα διατηρήσει την πίεση στα ελληνικά ομόλογα στο εγγύς μέλλον. 

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν... 

«παρακολουθούμε στενά τη δυνατότητα εξάπλωσης και σε άλλες περιφερειακές αγορές. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μεγαλύτερη διαφοροποίηση από τους επενδυτές ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη περιφέρεια, η απειλή πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να επαναφέρει ένα βαθμό μόλυνσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου