Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ τρόικα βγάζει κίτρινη κάρτα στην κατοχική κυβέρνηση.


Κίτρινη κάρτα βγάζει η τρόικα στην κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η τελευταία δεν έχει «τρέξει» με τον απαιτούμενο ρυθμό μια σειρά από ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος στην τελική φάση της αξιολόγησης. 
Για αυτό τον λόγο οι εκπρόσωποι των δανειστών αποφεύγουν να ορίσουν ημερομηνία έλευσής τους στην Αθήνα, στέλνοντας μ’ αυτό τον τρόπο ισχυρό μήνυμα στη κυβέρνηση.
Οι τροϊκανοί ισχυρίζονται ότι η ελληνική πλευρά έχει επιδείξει κωλυσιεργία σε αρκετά κομβικά ζητήματα και μέχρι ότου τα τακτοποιήσει οριστικά, είναι ……
…..ανώφελο οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και να συζητήσουν. 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών κάνουν ιδιαίτερη μνεία στις αναφορές τους, στα ζητήματα των ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών, του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει επιλύσει, ως όφειλε.
Αναμφίβολα οι παρατηρήσεις της τρόικας δεν απέχουν από την πραγματικότητα, καθώς για όλα τα παραπάνω ζητήματα έχει δημιουργηθεί μια «διελκυστίνδα» ανάμεσα σε υπουργεία και αρμοδίους φορείς, με συνέπεια η εφαρμογή του αρχικού κυβερνητικού σχεδίου να έχει πάει πίσω.
Αξίζει αναφοράς το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας, όπως αναφέρει και το Mega, κάνουν λόγο και για ενδοκυβερνητικές κόντρες, που λειτουργούν ως τροχοπέδι στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως η τρόικα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση «τελειώστε με τις εκκρεμότητες και μετά θα έρθουμε για την τελική αξιολόγηση»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου