Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σπίτι ανέργου στο σφυρί για 290 ευρώ! Καλά τα γερμανοτσογλάνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... οι δικαστές;

Κατασχετήριο για την ακίνητη και κινητή του περιουσία έλαβε ο 50χρονος οικοδόμος, Σωτήρης Γιαννόπουλος, για το προ 26ετίας χρέος προς το ΙΚΑ!. 

Τον… Θεό τους δεν έχουν τελικά οι γραφειοκράτες και το κυνήγι των κατασχέσεων που έχουν εξαπολύσει σε βάρος καθημερινών βιοπαλαιστών, καθώς έστειλαν δικαστικό επιμελητή σε σπίτι άνεργου οικοδόμου για χρέος της τάξης των 290 ευρώ, που δημιούργησε ως βιοτέχνης πριν από 26 ολόκληρα χρόνια!
Η νέα περίπτωση αφορά ........τον...50χρονο συμπολίτη μας, Σωτήρη Γιαννόπουλο, άνεργο οικοδόμο, που πασχίζει να συμπληρώσει τα 50 ένσημα τον χρόνο που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Πριν από λίγες μέρες, ο ίδιος, όπως κατήγγειλε στην τοπική εφημερίδα «ΡΟΔΙΑΚΗ», πήρε στα χέρια του ένα κατασχετήριο, σύμφωνα με το οποίο, αν δεν τακτοποιήσει το προ 26ετίας χρέος προς το ΙΚΑ, θα γίνουν κατασχέσεις της ακίνητης και κινητής του περιουσίας!

«Για μένα το ποσό είναι απαγορευτικό. Γιατί το ανακάλυψαν τώρα μετά από τόσα χρόνια; Γιατί αφού είχα μαζί τους συναλλαγές εδώ και 26 χρόνια, ως οικοδόμος πλέον, δεν μου το ζήτησαν ποτέ; Δεν μπορώ να το καλύψω, να το ξέρουν, αλλά ούτε και θα τους επιτρέψω να μου κατάσχουν τα πράγματα μέσα από το σπίτι μου. Εκλεισα τις υποχρεώσεις μου με τη ΔΟΥ ως επαγγελματίας το 1993. Τι θέλουν τώρα; Είναι στα καλά τους;», τόνισε ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία της Ρόδου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ξεπερνούν τα 260 εκατ. ευρώ, ενώ επικαλούμενος στοιχεία και δημοσιεύματα σημείωσε ότι το 80% αυτών των χρεών ανήκει σε μια κατηγορία ελαχίστων επιχειρηματιών που επί σειρά ετών καταφέρνουν να φεσώνουν το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αγορά, χωρίς κανείς να μπορεί να τους ακουμπήσει και να εισπράξει τα ιλιγγιώδη ποσά που χρωστούν.

«Πρόκληση!», χαρακτηρίζει την απειλή κατάσχεσης η Ομοσπονδία Οικοδόμων, υποστηρίζοντας ότι γίνεται «με πρόσχημα την οφειλή 300 ευρώ για βιοτεχνία που διατηρούσε πριν από 26 χρόνια. 

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης», τονίζει και επισημαίνει ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση, το ΙΚΑ, να “χαρίζουν” βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως έγινε πρόσφατα στον ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου και από την άλλη να βάζουν στο στόχαστρό τους έναν εργάτη του μόχθου, που παλεύει “με νύχια και με δόντια” να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του».

Ως «κενό περιεχομένου ισχυρισμό» χαρακτηρίζει την επιλεκτική συμπεριφορά προς τους μεγαλοοφειλέτες η διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία -ύστερα από τις αντιδράσεις- αναγκάστηκε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να εκδώσει χθες ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «η εν λόγω οφειλή θα μπορούσε να έχει εξοφληθεί με την αξιοποίηση αρκετών ειδικών και ιδιαίτερα ευνοϊκών ρυθμίσεων ασφαλιστικών οφειλών από το 1999 έως σήμερα» και προσθέτει ότι εφαρμόζει «όσα ορίζει ο Νόμος» και ότι «δεν έχουμε νόμιμο δικαίωμα να παρεκκλίνουμε, ούτε κάτω από την πίεση κινήσεων και πρωτοβουλιών εντυπωσιασμού, ούτε φυσικά έχουμε δικαίωμα να εφαρμόζουμε επιλεκτικά κριτήρια που δεν ορίζει ο Νόμος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου