Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω...

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ή ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ;
Eίναι οριστικό, η τρόικα τραβάει το "χαλί" στην νυν συγκυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου και τους στέλνει στο πολιτικό χρονοντούλαπο της Ιστορίας, και φέρεται αποφασισμένη να διαπραγματευθεί με την επόμενη κυβέρνηση. 
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη «το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» πριν από λίγο σε ανησυχούντες βουλευτές στη Βουλή αποκαλύπτει και το τέλος των.....
... ονείρων Σαμαρά-Βενιζέλου για να κρατηθούν στην εξουσια. 
Οι δανειστές τους θεωρούν "τελειωμένους" και δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί τους και αποφάσισαν ότι είναι η ώρα να "παγιδεύσουν" μια επόμενη κυβέρνηση, άλλωστε νιώθουν ιδιαίτερα δυνατοί για να το κάνουν αυτό.
Μπορεί όμως και να είναι "μπλόφα" της κυβέρνησης για να εκβιάσει ψυχολογικά τους βουλευτές της ώστε να ψηφίσουν πρωτόγνωρης σκληροτητας μέτρα που θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαο στην οριστική μετατροπή του σε θαμώνα ενός τεράστιου "στρατοπέδου αιχμαλώτων".
Φυσικά απευθύνεται έτσι και σε ανεξάρτητους βουλευτές πιέζοντάς να ψηφίσουν ΠτΔ.
Ευρισκόμενος στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών συνομίλησε με βουλευτές οι οποίοι τον ρώτησαν πώς πήγε η διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.
««Το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. αναφέρεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει: «Μπορεί να έχουμε ολοκληρώσει το 99% των δεσμεύσεών μας, όμως αυτοί θέλουν και το 1%!».
Ωστόσο η φράση των δανειστών ότι «δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι στην εξουσία» σημαίνει απλά ότι στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Παρίσι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και το επιχείρημα των εκλογών.
Ότι δηλαδή εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές όπου πρώτη δύναμη -με βάση τα γκάλοπ- θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ περιπλέκοντας την κατάσταση και την σχέση με την Τρόικα. Φανερώνει όμως και την σκληρή γραμμή που είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν οι δανειστες απέναντι στην Ελλάδα.
Πάντως, άλλα ήταν αυτά που είπε δημοσίως ο υπουργός Οικονομικών λίγα λεπτά πριν την μετάβασή του στην Βουλή, ευρισκόμενος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την σύσκεψη πρώτα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και μετά ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης - παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος και μετά την 31η Δεκεμβρίου και επιχείρησαν να αποδώσουν την εξέλιξη αυτή – εφόσον επιβεβαιωθεί – σε τεχνικούς λόγους!
Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Χαρδούβελης είπε: «Καλά πήγε (σ.σ. αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι). Υπήρξε πρόοδος. Δεν κλείσαμε τα θέματα, συνεχίζουμε».
Σε σχέση με την παράταση του προγράμματος ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως «Μπορεί να υπάρξει παράταση για μικρό διάστημα για τεχνικούς λόγους»
Τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης στο πηγαδάκι με βουλευτές στη Βουλή, ότι «το πιο σκληρό και αδιάλλακτο ήταν το Ταμείο (σ.σ. ΔΝΤ). Δεν κάνουν βήμα πίσω και δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία και αν θα έχουμε εκλογές το Μάρτιο», αποκαλύπτει τις προθέσεις των δανειστών αλλά και την απελπισία της κυβέρνησης να κρατηθεί στην εξουσία μιας χώρας που την οδηγεί στην καταστροφή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου