Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δουλειά σας δεν είναι να λέτε ότι το κράτος είναι ανίκανο. Αλλά να κάνετε το κράτος… ικανό.

Βγαίνουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και πανηγυρίζουν γιατί… βγαίνουμε από τα μνημόνια και τα βάζει στη θέση τους ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών! Τόσο χαμένα τα έχουν…
Βγήκε στου Πρετεντέρη (που αλλού) ο Γκίκας Χαρδούβελης και είπε τα γνωστά… κλασικά τους: 

πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης, είπε πως το χρέος είναι βιώσιμο και πως η νέα σχέση με τους εταίρους μας θα γίνει αντιληπτή από όλους. 

Τα ίδια που λένε συνέχεια δηλαδή. 

Το… έτος αλλάζουν μόνο.

Εντάξει, ο Γκίκας το.........… παράκανε αφού προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί μεταξύ 2,5% και 2,9%, ενώ πρόσθεσε πως φέτος η ανάπτυξη θα είναι οριακή και θα φτάσει το 0,5%! 

Έρχεται η ανάπτυξη…

Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως πρέπει να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα γιατί φοβούνται οι επενδυτές, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχει διαρκής και «αγαστή» συνεργασία με τους δανειστές. 

Και αν ο λαός δε……θέλει άλλη αγαστή συνεργασία υπουργέ μου; Να το… καταπιεί μην φοβηθούν οι αγορές;

Μετά όμως ο Γκίκας είπε αλήθειες: ότι οι σχέσεις της χώρας με τους δανειστές θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα «μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των χρεών μας».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα είναι η ίδια σχέση με αυτήν της μνημονιακής περιόδου: «Θα υπάρξει μια περίοδος, προσαρμογής μέχρις ότου να βγούμε εντελώς από το μνημόνιο όπως είναι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

 Θα πούνε κάντε κάποια πράγματα και θα μας αφήσουν ελεύθερους εμείς να αποφασίσουμε τι είναι σημαντικό σε αυτό τον τομέα και πως θα το προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο με τις κινήσεις που θα κάνουμε» είπε και πρόσθεσε πως οι εταίροι έχουν υποσχεθεί πως θα μας δώσουν… κάτι. Καμία τυρόπιτα σφολιάτα ενδεχομένως;

Όσον αφορά στη φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών αναγνώρισε ότι είναι υπερφορολογημένοι, λέγοντας πως φορολογούνται συνέχεια οι ίδιοι, αφού το κράτος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

Κύριε Γκίκα δουλειά σας δεν είναι να λέτε ότι το κράτος είναι ανίκανο. 

Αλλά να κάνετε το κράτος… ικανό. Αλλά, εντάξει μη σκάτε. Απέρχεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου