Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Όσα δεν έκαναν τόσα χρόνια τα κάνει σε λίγους μήνες ο παππους Μανώλης.βιντεο


Κινητοποίηση και άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων στο θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, επιδιώκει ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος έφερε το θέμα στις Βρυξέλλες σε κοινή συνέντευξη του με την πρόεδρο της ευρωομάδας της Αριστεράς από το κόμμα Die Linke, Γκαμπριέλε Τσίμερ. 

«Δεν έχουμε τίποτα με τον γερμανικό λαό. Δεν θεωρούμε υπεύθυνο τον γερμανικό λαό για όσα εγκλήματα διέπραξε το Γ Ράιχ. Διεκδικούμε την αποκατάσταση του δικαίου» και ανέφερε ότι .....

...οι γερμανικές αποζημιώσεις «από θέμα ελληνικό ανυψώνεται σε ευρωπαϊκό». 

Παράλληλα εξήγησε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό. «Πρόκειται για ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να λυθεί από τις δύο πλευρές» υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος και επέμεινε ότι πρόκειται για αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

«Ο Σόιμπλε έχει πει το θέμα θεωρείται λήξαν άρα υπήρχε θέμα και έχει λήξει. Απαντήστε μας κ. Σόιμπλε πότε και πως έληξε;» 


Από κοινού με την Γκαμπριέλε Τσίμερ, ο Μανώλης Γλέζος απηύθυνε πρόσκληση προς την γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωομάδας εξέφρασε την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, ενώ υπογράμμισε ότι «ένα πέπλο λήθης έχει καλύψει το θέμα». 

Μάλιστα δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Μανώλη Γλέζο προκειμένου να επανέλθει το θέμα στην επικαιρότητα, καθώς υποστήριξε ότι ευθύνες φέρουν οι πολιτικοί που αρνούνται «να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους».Real.gr Μ.Γλέζος 2 από realmedialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου