Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΔΝΤ προς Σαμαρά: Το Μνημόνιο συνεχίζεται.

ΔΝΤ προς Σαμαρά: Το Μνημόνιο συνεχίζεταιΤην ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση πασχίζουν να φέρουν στο τραπέζι της συζήτησης με τους ευρωπαίους, το θέμα της επόμενης «μεταμνημονιακής» ημέρας στην Ελλάδα, με την μορφή της προληπτικής γραμμής στήριξης, το ΔΝΤ δεν συμμερίζεται τη… βιασύνη. 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια του εκπροσώπου του, αποσαφηνίζει ότι το πρόγραμμά του και ότι αυτό συνεπάγεται, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ......
.... μέχρι να υπάρξει νέο deal Αθήνας-δανειστών.
Επί της ουσίας τα λόγια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, επιβεβαιώνουν τα όσα γράφει εδώ και καιρό το sofokleousin.gr, σχετικά με το status qvo των «διαπραγματεύσεων» για την επόμενη μέρα. 
Η ΕΕ αλλά κυρίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν… βιάζονται να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, για την επόμενη μέρα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση Σαμαρά που για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, έχει αναγάγει σε ζήτημα πολιτικής σωτηρίας της, την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.
Και με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά πλέον την κυβέρνηση, οι δανειστές δείχνουν ξεκάθαρα τα χαρτιά τους, χωρίς να χρειάζεται να φτάσουν στα όρια του πολιτικού εκβιασμού, απέναντι στους αμήχανους πλέον Έλληνες συνομιλητές τους. Και γιατί να γίνει αυτό, αφού όπως επισήμανε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, το πρόγραμμα του Ταμείου θα τρέχει κανονικά, έως τον Μάρτιο του 2014.
«Η προληπτική γραμμή στήριξης είναι ένα εργαλείο μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων. Το Ταμείο έχει το δικό του πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάρεϊ που απέφυγε να μπει σε συζητήσεις αναφορικά με το ρόλο του ΔΝΤ σε μια ενδεχόμενη ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης.
Τόσο σε στρατηγικό όσο και… τακτικό επίπεδο η πίεση όπως αποδεικνύεται έχει μεταφερθεί εξ’ ολοκλήρου στην ελληνική πλευρά, με τους δανειστές να παίζουν πλέον εκ του ασφαλούς τα πολιτικά «παιχνίδια», ορίζοντας μάλιστα με ευκολία και τους κανόνες τους.
sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου