Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Πρωθυπουργός Αλβανίας: «Ο αδελφός μου πέταξε το πρώτο drone στο Βελιγράδι, εγώ το δεύτερο...»

Νοέμβριος 12, 2014. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την επιστροφή του από τη Σερβία, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε- σύμφωνα με το αλβανικό Mapo on line-, ότι μεταξύ των δύο χωρών έχει σπάσει ο πάγος, αλλά για να αποκτήσουν φιλικές σχέσεις, οι δύο λαοί, απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ράμα τόνισε ότι...

οι δηλώσεις του για το Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν για να θίξουν κάποιον, αλλά αποτελούν μια πραγματικότητα.

Επίσης σχολίασε χαμογελώντας για το θέμα του ‘Drone’ λέγοντας ότι αφού ο αδελφός του πέταξε το πρώτο στο Βελιγράδι, αυτός έριξε το δεύτερο (drone) κατά την επίσκεψή του.

«Ήμασταν εντελώς ήρεμοι σε αυτό το ταξίδι, το οποίο δεν ήταν εύκολο, έσπασε ένας πάγος που είχε σωματοποιηθεί μέσα από δεκαετίες πολέμων, συγκρούσεων και ευρωπαϊκών εντάσεων. Πήγαμε στο Βελιγράδι τείνοντας το χέρι φιλίας και σήμερα, πιστεύω, ότι είμαστε πιο κοντά».
Για να γίνουμε, όμως, αληθινοί φίλοι, θα περάσει πολύς χρόνος ώστε να αποκτήσουμε μια σοβαρή εταιρική σχέση για συνεργασία από κάθε πλευρά. 

Θα προσπαθήσουμε να συνεργασθούμε και να επικοινωνήσουμε, παρέχοντας μια νέα εποχή ειρήνης στα Βαλκάνια. 

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στην επόμενη γενιά να μην κληρονομήσει τα τραύματα μιας μακράς περιόδου πολέμων, συγκρούσεων και μίσους μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων στα Βαλκάνια».

Στην ερώτηση «έχετε χαρακτηρισθεί το δεύτερο drone που πέταξε στο Βελιγράδι, πως αισθάνεστε για αυτό;»

«Έχουμε μια οικογενειακή παράδοση», είπε με ευδιαθεσία και συνέχισε: 

«ο αδελφός μου πέταξε το πρώτο drone στο Βελιγράδι και δεν μπορούσα να μην ρίξω το δεύτερο»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου