Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

"Πούλησαν" την Κύπρο: Συμφώνησαν με Νταβούτογλου αναστολή των γεωτρήσεων στο "οικόπεδο 9" για να αποσυρθεί το "Barbaros"!!!

Η ελεεινή & πανάθλια Ελληνόφωνη κυβέρνηση «πούλησε» την Κύπρο και συμφώνησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου την αναστολή των γεωτρήσεων στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» προκειμένου η Άγκυρα να αποσύρει από την κυπριακή ΑΟΖ το ερευνητικό πλοίο «Barbaros». 

Δηλαδή......
....νομιμοποίησε τις αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται και από τη Λευκωσία Σαμαράς και Νταβούτογλου συμφώνησαν να σταματήσουν οι εργασίες της κοινοπραξίας ENI-Kogas στο «οικόπεδο 9», να αποσυρθεί το «Barbaros» και να καθίσουν ξανά οι δύο πλευρές, ελληνοκύπρικοι και τουρκοκύπριοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

«Προσωρινά» θα σταματήσουν οι γεωτρήσεις, λένε από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά όλοι γνωρίζουν το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. 

Πόσο μάλλον, όταν οι Τούρκοι το μόνο που θα κάνουν είναι να «τραβήξουν» πίσω το «Barbaros» λίγες ημέρες πριν λήξει η NAVTEX και αφού έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Με τον τρόπο αυτό η Ελληνόφωνη κυβέρνηση αποδέχεται τις τουρκικές αξιώσεις σε βάρος της Κύπρου και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί της ΑΟΖ ανοίγοντας την πόρτα στην Τουρκία για συνδιαχείριση των πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων.

Σημειώνεται πώς το «Barbaros», όπως έγραψε και το «defencenet.gr» χτύπησε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στο «οικόπεδο 3» και το ερώτημα είναι γιατί δεν ξεκίνησαν από εκεί οι έρευνες της Κυπριακής πλευράς και επικεντρώθηκαν στο «οικόπεδο 9». Η απάντηση θα δοθεί σύντομα.

Οι μεθοδεύσεις της Ελληνικής )να 'χαμε να λέγαμε) κυβέρνησης, των Σαμαρά και Βενιζέλου, έχουν ενοχλήσει σφόδρα την Κυπριακή Δημοκρατία με διπλωματικούς κύκλους να κάνουν λόγο για απαράδεκτη διευθέτηση την ώρα που ο Νίκος Αναστασιάδης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με το πρόβλημα της καρδιάς του.

Και ο χαρακτηρισμός αυτός έγκειται στο ότι η Ελλάδα δέχθηκε να σταματήσουν οι γεωτρήσεις για να αποσυρθεί το «Barbaros», αλλά χωρίς να υπάρχει έστω και η προφορική δέσμευση πώς δεν θα επιστρέψει αμέσως μετά στην κυπριακή ΑΟΖ να κάνει και πάλι έρευνες.

Πολιτική δε της κυπριακής πλευράς είναι πώς χωρίς απόσυρση του «Barbaros» η Κύπρος δεν επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Εκτός και αν στο «κόλπο» είναι και ο Νίκος Αναστασιάδης που εξουσιοδότησε τον Αντώνη Σαμαρά να «ανοίξει» την πόρτα της συνδιαχείρισης των ενεργειακών κοιτασμάτων και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό είναι λοιπόν το αποτέλεσμα του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας. 

Η ιστορία θυμίζει Ίμια, που οι Τούρκοι προκάλεσαν την κρίση, οδηγήθηκε η κατάσταση λίγο πρίν την πολεμική σύρραξη και η Ελλάδα δέχθηκε να αποχωρήσει από ελληνικό έδαφος υποστέλλοντας την ελληνική σημαία και "γκριζάροντας" την περιοχή.

Ο Νταβούτογλου πήρε αυτό που ήθελε και αποχώρησε σαν κύριος εκβιάζοντας μάλιστα φεύγοντας και με casus belli σε περίπτωση που Ελλάδα και Αίγυπτος προχωρήσουν σε ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς την άδεια της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου