Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκε τελικά στις 30.12.2013 η σκανδαλώδης πώληση της Πανγαία.

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΥΑΙΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.... ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ;;; Αμ.....δε ...!!! 

Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση στην Invel Real Estate (Ισραηλινή με πρόεδρο τον τέως υπουργό Πρωτόπαπα ), ποσοστού 66% της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική της εταιρεία «Εθνική Πανγαία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, η μεταβίβαση έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 κατόπιν της χορήγησης και της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την καταλληλότητα της εταιρείας Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. ως νέου μετόχου.

Όπως είχε αποκαλυφθεί το φιλέτο πωλείται έναντι σχεδόν 600 εκατ. ευρώ σε εταιρία ισραηλινών ...

....συμφερόντων, η οποία πρώτα είχε εξασφαλίσει δάνειο 400 εκατ. ευρώ από την πωλήτρια Τράπεζα με εξαιρετικά προνομιακούς όρους και χαμηλό επιτόκιο (4%) .

Νωρίτερα μάλιστα το χαρτοφυλάκιο της Πανγαία είχε αυξήσει σημαντικά την αξία του με την εξασφάλιση 14 ακινήτων του Δημοσίου από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία εν συνεχεία το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να νοικιάζει από την Ισραηλινή εταιρία real estate με μακροχρόνιες μισθώσεις και υψηλό τίμημα (απόδοση 8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου