Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δεν μας φοβίζει η αποτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ελεγχόμενη από το σύστημα επιτυχία της!

Όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και εκεί που έχει επικεντρωθεί πλέον το ενδιαφέρον, είναι αν θα έχει αυτοδυναμία. 

Η στροφή μάλιστα των συστημικών ΜΜΕ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μαρτυρά ότι μάλλον, στις  κρυφές δημοσκοπήσεις, αγγίζει ήδη την αυτοδυναμία. 

Όμως ταυτόχρονα, όλοι προεξοφλούν ότι η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση της τρόϊκας και πιθανότατα θα οδηγηθεί σε αποτυχία. 

Είναι όμως έτσι;

Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή σε μια ενδεχόμενη, έστω και μικρή,
επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και ανακούφιση του ελληνικού λαού, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φουντώσει το αριστερό κίνημα στην Ευρώπη και όχι μόνο,  με αντίστοιχη υποχώρηση του εθνικιστικού κινήματος, που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή. 

Τι προτιμά άραγε η διεθνής οικονομική ελίτ μεταξύ των δύο;......
Βλέποντας λοιπόν την αλλαγή στάσης, τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς ολιγαρχίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους PODEMOS, αυτό μας βάζει σε βαθύ προβληματισμό. 

Αναρωτιόμαστε μήπως η ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομική ελίτ θέλει να ανεβάσει στην εξουσία, μια λαϊτ Αριστερά, όπως έκανε παλιά με τη σοσιαλδημοκρατία, ώστε να αποκτήσει το παγκόσμιο μονοπολιτικό σύστημα, ένα ψεύτικο και απόλυτα ελεγχόμενο δεύτερο πόλο για την εκτόνωση των λαϊκών μαζών. 

Διαφορετικά, θα συνεχίσει να φουντώνει διεθνώς το εθνικιστικό κίνημα, ως αντίπαλος πόλος στην μονοπολιτική Παγκοσμιοποίηση, η οποία παρακάμπτει τα εθνικά κράτη και καταργεί τις εθνικές κυριαρχίες.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, δηλαδή όχι μια σύγκρουση και αναμενόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα απελευθέρωνε ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις για πραγματικές αλλαγές, αλλά μια ελεγχόμενη από το σύστημα λαϊτ Αριστερά, για έλεγχο των λαϊκών μαζών, αυτό θα είναι μια άσχημη για τα λαϊκά συμφέροντα εξέλιξη. 

Ας κρατήσουμε λίγο αυτές τις σκέψεις. 

Μπορεί σύντομα να τις χρειαστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου