Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

CNBC: Tα hedge funds δεν πιστεύουν το σενάριο του Grexit και επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα.

Τους λόγους για τους οποίους τα hedge funds επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα επιχειρεί να περιγράψει το CNBC, σε ένα ακόμη δημοσίευμά του.

Το εν λόγω δημοσίευμα υπογράφεται από την Michelle Caruso - Cabrera, η οποία πριν από ένα 24ωρο - με έτερο δημοσίευμά της στο CNBC - αποκάλυψε
τις συναντήσεις μεγάλων αμερικανικών hedge funds με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται στο νέο δημοσίευμα, οι ξένοι επενδυτές πραγματοποιούν συναντήσεις με,........... το οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος - εάν τα δημοσκοπικά ευρήματα αποδειχθούν σωστά - θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη ρητορική πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ πρέπει να αλλάξουν τους όρους του πακέτου διάσωσης που χορήγησαν το 2012 στην Ελλάδα.

Αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν στο προσκήνιο σενάρια και φόβους περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. 

Oι τέσσερις από τους συνολικά επτά managers συγκεκριμένων hedge funds, με τους οποίους συνομίλησε το CNBC, δήλωσαν πως επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα, στην τρέχουσα συγκυρία.

Ορισμένοι από τους managers των hedge funds κατέληξαν πλέον στο συμπέρασμα πως είναι απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ. 

Στον αντίποδα, το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να πιέζει τους Ευρωπαίους να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ). 

Η προσδοκία των hedge funds είναι η εξής: Ο Αλέξης Τσίπρας θα πιέσει τους Ευρωπαίους να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα, αλλά δεν θα πιέσει για διαγραφή του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του ιδιωτικού τομέα, ήτοι των hedge funds.

Μετά το PSI+ του 2012, πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά στα δάνεια του επίσημου τομέα. 

Πλέον, τα hedge funds θεωρούν εφικτή μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων για τα δάνεια του επίσημου τομέα. 

Για αυτά τα hedge funds οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αν και αρκετά υψηλές, εμφανίζονται άκρως ελκυστικές...

Πηγή:  bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου