Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

“Βόμβες” Χρυσόγονου:Είμαστε σε χειρότερη θέση απ’ότι πριν από 2 μήνες-Οι πολίτες πόνταραν στο Grexit.

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε το βάρος της διάσωσης στην επιβίωση των τραπεζών. Αιχμές για το ρόλο της ΝΔ αλλά και βαριά υπονοούμενα για τους πολίτες που απέσυραν τις καταθέσεις τους σε ευρώ προσβλέποντας στη δραχμή και δεν πληρώνουν φόρους.

Ευθύνες στους πολίτες για την σημαντική υστέρηση εσόδων στα ταμεία του δημοσίου και για την απόσυρση καταθέσεων με..........σκοπό να κερδοσκοπήσουν σε περίπτωση που εγκατέλειπε η χώρα το ευρώ απέδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος σε συνέντευξή του στο Bήμα Fm. 

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων λόγω της ασάφειας και της αβεβαιότητας που έσπειρε η κινδυνολογία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.

Ο ευρωβουλευτλης του ΣΥΡΙΖΑ έριξε την ίδια ώρα το βάρος της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας στην επιβίωση των τραπεζών, αφήνοντας βαριά υπονοούμενα για τους πολίτες που απέσυραν τις καταθέσεις τους σε ευρώ προσβλέποντας στη δραχμή και δεν πληρώνουν φόρους.

“Υπήρχε κόσμος που ευελπιστούσε ότι θα γυρνούσαμε στη δραχμή και ήλπιζε ότι θα πληρώσει λιγότερα και η επόμενη μέρα θα ήταν πολύ χειρότερα” δήλωσε ο Κ. Χρυσόγονος αποδίδοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.

Ωστόσο, ο Κ. Χρυσόγονος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι έρχονται τα χειρότερα αν η εκροή καταθέσεων και η φορολογική υστέρηση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς. 

“Να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, να έρθουν έσοδα στο δημόσιο και οι φορολογούμενοι να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλιώς δεν μας σώνει τίποτα, ούτε η σκληρή διαπραγμάτευση, γιατί τότε θα προκληθεί πανικός”, τόνισε ο ευρωβουλευτής καλώντας τους πολίτες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου