Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αφού ξέρουν για κάθε ευρώ που έφυγε στο εξωτερικό , τι περιμένουν;;;;

Μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος .... ξέρουμε για κάθε ευρώ που έφυγε στο εξωτερικό !!!

Τάδε έφη σήμερα  το πρωί  ο  υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας ,που μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τους φορολογικούς ελέγχους. 

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη λίστα Λαγκάρντ και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τους φορολογικούς ελέγχους


«Είχα την τύχη να βρίσκομαι σε ........ένα πανεπιστήμιο (ΑΠΘ) που έχουμε δουλέψει πάρα πολλά πράγματα σε μια ομάδα εργασίας, μαζί με άλλες στην Αθήνα. Έχουμε έτοιμες δουλειές γι’ αυτά. Αφήστε τις λίστες – όχι με την έννοια ότι δεν τις βλέπουμε. 

Έχουμε στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και μπορούμε να ξέρουμε και το τελευταίο ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό, σε οποιαδήποτε τράπεζα. 

Εκτός και αν έχει πάει με βαλίτσα. Αλλά μία τράπεζα που ακολουθεί τους κανόνες, δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα πάνω από 5.000 ευρώ. 

Υπάρχουν και τραπεζικά προϊόντα που παράγουν οι εμπορικές τράπεζες και κρύβουν μαύρο χρήμα, αλλά είναι πάλι ένα αντικείμενο διερεύνησης. 

Δεν είναι μόνο οι καταθέσεις. Θα δείτε ότι αυτή η διαδικασία θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα και θα δείτε τις ανακοινώσεις του κ. Βαρουφάκη, πόσο απλή είναι η διαδικασία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.»

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου