Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Αμερικανοί αναλυτές προτρέπουν την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ – Είναι νόμισμα απάτη!

Τελικά-οι-ευρωκράτες-πρέπει-να-τρέμουν-πολύ-τον-ελληνικό-λαό-840x420
Να εγκαταλείψει το ευρώ προτρέπουν την Ελλάδα Αμερικανοί αναλυτές, τονίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για να σωθεί η χώρα.
Ειδικότερα επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης τα μόνα κέρδη που έχει αποκομίσει είναι τέσσερα χρόνια ψεμάτων, λιτότητας και δουλοπαροικίας.
«Μία τεράστια ταλαιπωρία για τους Έλληνες πολίτες και όλα αυτά για το τίποτα, ενώ το χρέος παραμένει» σημειώνουν και συμπληρώνουν ότι «η Ελλάδα σπατάλησε τέσσερα χρόνια όπου έκανε τα πάντα έχοντας την λανθασμένη εντύπωση ότι το ευρώ αξίζει τα πάντα!».
«Η αλήθεια είναι ότι το ευρώ δεν αξίζει τίποτα, το κοινό νόμισμα είναι μία απάτη!».
Παράλληλα σημειώνεται ότι ......
....δεν έχει σημασία αν μία χώρα δανείζεται σε ευρώ, δραχμές ή χάντρες καθώς ο δανεισμός της καθιστά απευθείας σε καθεστώς υψηλού πιστωτικού κινδύνου.
Η Ελλάδα αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της απάτης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές
«Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομίσματα απάτες στην παγκόσμια ιστορία, και οι διαχειριστές του έχουν εξαπολύσει μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες τρομοκρατίας στην ιστορία. Ειδικότερα προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο – και δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πειστεί – ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή για τον ελληνικό λαό» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Φυσικά, όπως υπογραμμίζουν, αυτή η προπαγάνδα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα καθώς η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό καλό για τον ελληνικό λαό, για τους απλούς λόγους ότι 1) τελικά θα έχει τον έλεγχο της μοίρας τους και 2) την έκδοση δικού του νομίσματος μιας χώρας πειθαρχώντας την οικονομία.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο η κυβέρνηση να σχεδιάσει ένα δημοσιονομικό και νομισματικό σχέδιο που θα χτίσει γρήγορα ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο νέο ελληνικό νόμισμα.
Το δύσκολο κομμάτι είναι να μπει τέλος στον κύκλο της διαφθοράς και τα ψέματα που αποτελούν Status Quo στην ελληνική οικονομία.
Τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν:
1. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι μπορεί να ξοδεύει μόνο ότι συλλέγει από φόρους και τέλη. Το κράτος δεν θα ξανά δανειστεί χρήματα.
2. Να ανακοινώσει μια νέα, απλοποιημένη φορολογική δομή, με φορολογικούς συντελεστές κατά πολύ χαμηλότερους από εκείνους των άλλων ευρωπαϊκών εθνών. Για παράδειγμα, αν ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) είναι 17% στην Ευρώπη, το ελληνικό ποσοστό να καθοριστεί σε 7%.
3. Να εξηγήσει ότι το μέλλον της Ελλάδα εξαρτάται από την σωστή στάση του Έλληνα φορολογούμενου, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν θα δανείζεται πια για να ξοδευει.
4. Να αλλάξει η κοινωνική αντίληψη που θέλει όσους δεν πληρώνουν φόρους ως μία αποδεκτή συμπεριφορά. Δημοσιοποίηση της λίστας των φοροφυγάδων, κ.λπ.
5. Επιβολή αυστηρών τραπεζικών νόμους όπου οι δανειστές που δίνουν χρήματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η διαχείριση των κινδύνων να είναι αναγκασμένοι να απορροφήσουν τις ζημίες τους. Έτσι θα ενθαρρύνει τον συνετό ιδιωτικό δανεισμό.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου