Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Δ..ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ:"Η ΜΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ" Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα στην Γερμανία: "Το Βερολίνο μας υπονομεύει"

Δριμεία επίθεση η οποία ξενίζει σε ότι αφορά το εύρος της εξαπέλυσε πριν λίγο με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τόνίζοντας χαρακτηριστικά «Συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας όμως όχι με την Ελληνική κυβέρνηση και με την Ελλάδα, παίζοντας με την Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης».
Ο Α.Τσίπρας εκτιμά ότι στόχος του Βερολίνου δεν είναι απλά μία ικανοποιητική για το ίδιο λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά να ..........επιφέρει καίριο πλήγμα και να πλήξει ευθέως την αριστερή κυβέρνηση, ακόμη και ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες της Ένωσης, στις οποίες αναπτύσσονται δυνάμεις ανατροπής της επιβαλλόμενης από τη Γερμανία, λιτότητας.
 
Το ύφος του πρωθυπουργού και το περιεχόμενο της προκαλεί παραξένεμα όχι γιατί δεν έχει δίκιο αλλά γιατί γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία υποτίθεται θα πρέπει να αποφεύγονται δηλώσεις εκατερωθεν προκειμένου να υπάρξει μια καταρχήν λύση.
 
Αυτό δε σημαίνει ότι από σήμερα και τις επόμενες 48 ώρες δεν θα υπάρξει μια εξέλιξη που θα συμβιβάζει τις εκατέρωθεν απόψεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
 
Πάντως θυμίζει τη δηλωση Σόιμπλε της περασμένης Δευτέρας που ήταν προοίμιο του ναυαγίου του Eurogroup.
 
Eν τέλει  τι κρύβει η δήλωση και η σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας και ειδικοτερα κατά της γερμανικής κυβέρνησης θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες.
Δήλωση-βόμβα είχαμε πριν από λιγο από τον απληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλη  "ΗΠΑ και Kίνα έχουν μπει στο «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης .H μη λύση θα φέρει γεωπολιτικές συνέπειες"
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξη του στον Real Fm μίλησε για τη διαπραγμάτευση και αποκάλυψε τα εξής:
«Ο κ. Σόιμπλε παρουσιάζεται κάθετος, άλλες χώρες όμως της ευρωζώνης έχουν μπει ήδη σε κουβέντα με την κυβέρνησή μας για μια αμοιβαία επωφελή λύση με τα δύο βασικά χαρακτηριστικά, ότι δεν θα υπάρχει μνημόνιο, δεν θα υπάρχει τρόικα. Εμείς έχουμε αρκετά ισχυρά όπλα. Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα  διαπραγματεύεται. Πάντα μέσα σε μία σκληρή διαπραγμάτευση τα ‘’όχι’’ παίζουν τον ρόλο τους και ο λαός μας μεγαλούργησε όταν είχε να επιλέξει ανάμεσα στην υποχώρηση και μια αξιοπρεπή στάση. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ήδη και θα χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τα διαπραγματευτικά μας όπλα», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:
«Στο παιχνίδι σε σχέση με τη σκληρή διαπραγμάτευση έχουν μπει και γεωπολιτικοί παίκτες με μεγάλη σημασία. Η Αμερική και η Κίνα και αυτό το κάνουν γιατί έχουν διδαχθεί από την ιστορία ότι στη Γερμανία όταν επικράτησαν ιδεολογικές εμμονές, η Γερμανία κατέστρεψε όχι όνο την Ευρώπη αλλά και τον εαυτό της».
«Δεν μας αγάπησαν οι ΗΠΑ και το Πεκίνο ξαφνικά. Ξέρουν ότι η όποια σύγκρουση αν δεν υπάρξει λύση έχει πάρα πολλές γεωπολιτικές ουρές. Η Στρατηγική σημασία της χώρας μας με την κατάσταση που επικρατεί, έχει αυξηθεί. Ενώ είμαστε αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης έχουμε εξελιχθεί λόγω γεωπολιτικής θέσης, να κάνουμε μεγάλη ανατροπή», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
«Έχουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι με τα εργαλεία που διαθέτουμε τα διαπραγματευτικά μας όπλα, τη στήριξη του ελληνικού λαού, θα τα καταφέρουμε», είπε ακόμα ο κ. Στρατούλης.
Σχετικά με το αν υπάρχει plan B, σημείωσε: «Το πλάνο μας, είναι το πλάνο Α. Δεν υπάρχει ούτε B, ούτε C. Ο Κοέλιο έλεγε, ότι όταν παλεύεις έναν στόχο πολύ όλο το σύμπαν σε βοηθά να τον κατακτήσεις. Όλα αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται με λογιστικές μεθόδους αλλά λογιστικά. Δεν απέκλεισα τίποτα, όλα τα εργαλεία που έχουμε θα τα χρησιμοποιήσουμε. Εμάς αυτή είναι η στρατηγική μας, εγκεκριμένη από τον Ελληνικό λαό. Δεν θα κάνουμε πίσω αυτή τη διαπραγματευτική θέση. Τις γέφυρες πίσω μας τις γκρεμίσαμε, τα πλοία τα κάψαμε. Μία επιλογή έχουμε, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό των ελλήνων πολιτών».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου