Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΛΣΙΑΝΙ: ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (VIDEO).

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟ 1% ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Ο Ερβέ Φαλσιανί, ο προγραμματιστής της τράπεζας HSBC που απέσπασε τη λίστα Λαγκάρντ, αποκάλυψε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόνο το 1% των στοιχείων που υπάρχουν για την υπόθεση και πως αν ήθελαν σε μια μόνο μέρα θα μπορούσαν να έχουν χιλιάδες απόρρητες πληροφορίες για την υπόθεση.
Μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA «360 μοίρες», ανέφερε ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν τον ενόχλησε από την Ελλάδα για να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες, κάτι που οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ισπανίας έχουν κάνει.
«Χωρίς πολιτική βούληση είναι αδύνατον να διερευνηθούν τα στοιχεία που υπάρχουν», ανέφερε ο Γαλλοϊταλός προγραμματιστής.
«Αν η ελληνική κυβέρνηση με καλέσει, είμαι πρόθυμος να......
.....συνεργαστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου», πρόσθεσε.
Επικύρωση των ισχυρισμών του Φαλσιανί, για το πόσα λίγα γνωρίζουν πραγματικά οι ελληνικές Αρχές για τη λίστα Λαγκάρντ, αποτελεί η έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, η οποία απέδειξε ότι υπάρχουν δεκάδες ακόμη ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην λίστα που ήρθε στη χώρα!
Ο καταζητούμενος απ” την Interpol Φαλσιανί αποκάλυψε, επίσης, ότι τα 4 τελευταία χρόνια που ζει ως φυγάς, έχει έρθει κρυφά στη χώρα μας.
Να σημειωθεί ότι ο Ερβέ Φαλσιανί ήδη συνεργάζεται με τους Podemos για τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου της φοροδιαφυγής και της φυγάδευσης ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η νεα κυβέρνηση θα μπορούσε να καλέσει τον Φαλτσιανι. Η προηγούμενη τον έκρυψε κάτω απο το χαλί μαζί με τη λίστα 
Στο πλαίσιο της συνέντευξης του Φαλσιανί, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ανέβασε ένα tweet, με το οποίο καλεί τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να τον προσκαλέσουν στην Ελλάδα να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βρεθεί το σύνολο των προσώπων και των καταθέσεων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό.
Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα για να μην του βγάλουν στη φόρα τα 500 εκατ. της μητέρας του στην Ελβετία
Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την τρόικα για να μην του βγάλουν στη φόρα τα 500 εκατ. της μητέρας του στην Ελβετία
Μόλις λίγα 24ωρα πριν είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα από το βιβλίο του Ερβέ Φαλσιανί, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera», ο Φαλσιανί στο βιβλίο του κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ως έναν από τους ανθρώπους, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι «πιέσεων, «εκβιασμών» και «δούναι και λαβείν» γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Ερβέ Φαλσιανί, είναι ότι το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου, περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φέρεται να διατηρούσε καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα.
Το γεγονός αυτό φέρεται να γνώριζε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και κατά τον κ. Φαλσιανί ενδέχεται να το χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης στον Γιώργο Παπανδρέου, στις διαπραγματεύσεις του 2011 μεταξύ τρόικας και Ελλάδας για το «πρόγραμμα διάσωσης».
«Η συγκεκριμένη λίστα στην Ελλάδα εξαφανίστηκε», αναφέρει ο Φαλσιανί στο βιβλίο του, παρουσιάζοντας και άλλες περιπτώσεις «εκβιασμών», όπως υποστηρίζει, σε αντίστοιχες υποθέσεις στις ΗΠΑ και στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου