Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Θρασύτατη παρέμβαση από ΗΠΑ προς Κύπρο: «Δεν θέλουμε να τα έχετε καλά με τη Μόσχα»

USFlagXL_0
Aπίστευτο αμερικανικό θράσος, ζητούν με το έτσι θέλω να αποκηρύξει η Λευκωσία την εξωτερική της πολιτική με βάση την οποία προσεγγίζει την …
Μόσχα και να συμπεριφερεθί σαν δημοκρατία της Μπανάνας υπακούοντας στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον. Είχανε μάλιστα το θράσος να πουν ότι Κριμαία και Κατοχή της Κύπρου είναι διαφορετικά πράγματα μη τα «μπερδεύουμε».

Από εκεί φαίνεται πόσο «σύμμαχοι» είνια οι Αμερικανοί, και καλά θα κάνουμε να είμαστε έτοιμοι για γεωπολιτικές στροφές χωρίς ερωτήσεις σε δήθεν συμμάχους, υπεράνω όλων η Πατρίς και όχι τα συμφέροντα Αμερικανών ή Ευρωπαίων, ή οποιουδήποτε άλλου.
Έντονα ενοχλημένη είναι η Ουάσιγκτον από τις επαφές του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, 
Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Μάρι Χαρφ, δήλωσε πως....
...... οι ΗΠΑ θεωρούν ότι τα πράγματα με τη Ρωσία έχουν αλλάξει μετά την εισβολή στην Ουκρανία: «Είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε «ότι δεν είναι καιρός για συνέχιση των ίδιων πρακτικών (business as usual) με τη Ρωσία».
«Εχουμε τονίσει στους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους τη σημασία της ενότητας και της άσκησης πίεσης στη Ρωσία, να σταματήσει να τροφοδοτεί την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθουμε έντονα», είπε η κ. Χαρφ.
Στο ερώτημα γιατί ενώ οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για την Κριμαία δεν λένε τίποτε για την τουρκική εισβολή Κύπρο, η κ. Χαρφ ανέφερε: «Ας μην επιχειρούμε να συνδέουμε τέτοιου είδους γεγονότα. Είμαστε ξεκάθαροι για διαφορετικά γεγονότα και δεν θα επιχειρήσω να τα συνδέσω».
Σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως «συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, της υποστήριξης στην κυριαρχία της Ουκρανίας και των προσπαθειών του Συνασπισμού να την κατανίκηση του ISIL».
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η κ. Νούλαντ «εξέφρασε την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία διευθέτησης που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου