Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Νέα αλητεία από τους πράκτορες της Α.Μέρκελ - Bild: "Φωτογράφισαν" bank run ενώ οι άνθρωποι πήγαιναν για να εισπράξουν τις συντάξεις τους!!!

Κίτρινη και ξεφτιλισμένη μέχρι τέλους η Bild!

Το μένος της παπαροφυλλάδας Bild κατά της χώρας μας δεν έχει όρια. 

Εμφάνισε λοιπόν φωτογραφία που την εκθέτει και δείχνει τη γελοιότητα και την ξεφτίλα της! 

Το ανάρτησε μάλιστα στον ιστότοπο της και αφορούσε.....
.....υποτιθέμενη «φυγή καταθέσεων», το αποκαλούμενο με το… εύηχο αγγλοσαξονικό «bank run»!

Βάση του δημοσιεύματος, η ουρά έξω από υποκατάστημα τράπεζας σε μια μακρινή λήψη, πιθανότατα προερχόμενη από «λαγωνικό» της καλής εφημερίδας στην Αθήνα. 

Η απόσταση αυτή όμως δεν επέτρεψε μια θεμελιώδη παρατήρηση που θα μπορούσε να τους προβληματίσει, αποφεύγοντας τη μεγάλη γκάφα: Ότι όσοι βρίσκονταν στην ουρά, ήταν προχωρημένης ηλικίας!

Με όσο πιο απλά λόγια μπορούμε λοιπόν (για να το εμπεδώσει ο κομπλεξαρισμένος εγκέφαλος τους), να τους εξηγήσουμε μαζί με την υπόλοιπη Ελληνική δημοσιογραφική κοινότητα, ότι είναι τέλος του μήνα και οι συνταξιούχοι, όντας μη εξοικειωμένοι με τα ATM των τραπεζών, ακολουθώντας την παραδοσιακή τους συνήθεια που έφερνε παραδοσιακά στα όρια του εγκεφαλικού τον επιχειρηματικό κόσμο: Πήγαιναν υπομονετικά στο γκισέ για να εισπράξουν!

Η εφημερίδα βέβαια επικαλείται τις δηλώσεις «Έλληνα ειδικού σε χρηματοπιστωτικά θέματα», ο οποίος ανέφερε ότι υπό τον φόβο της αποχώρησης από την Ευρωζώνη οι Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους!!!! 

Τώρα βέβαια το ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν έχει την πολυτέλεια να διατηρεί καταθέσεις, δεν απασχόλησε φαίνεται ιδιαίτερα τους "φωστήρες" της ελεεινής εφημερίδας.

Ο αρθρογράφος της Bild αναφέρει πως ο χρόνος τρέχει και η Ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από χρήματα για να αποπληρώσει τα δάνεια και το χρέος της. 

Σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες περί εκροών 100 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα, δεν ήθελε και πολύ για να στηθεί το βολικό σε σχέση με τις εξελίξεις θέμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου