Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Το ξαναλέμε: Εξεταστική για τις συμμορίες των μνημονίων με την κυβέρνηση να αποκλείει προκαταβολικά την ύπαρξη ποινικών ευθυνών, δεν είναι εξεταστική αλλά φαρσοκωμωδία συγκάλυψης!!!

Η απόδοση ποινικών ευθυνών και η απαγγελία κατηγοριών στις συμμορίες των μνημονίων, της μυστικής διπλωματίας και του προδοτικού PSI, θα ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας και θα στείλει ισχυρότατο μήνυμα στις συμμορίες των Ευρωπαίων εκβιαστών. 

Ιδού λοιπόν η Ρόδος...


Στο στόχαστρο της εξεταστικής είναι...
οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των παραπάνω κυβερνήσεων και συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τέσσερις διαφορετικές περιόδους. 

Αυτές των δύο πρώτων δανειακών συμβάσεων, του PSI και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

 Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι χρονικές περίοδοι:

  • Μνημόνιο 1ο Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2010
  • Μνημόνιο 2ο Μάιος 2010 – Νοέμβριος 2011
  • PSI Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012
  • Συγκυβέρνηση Νοέμβριο 2012 έως τις εκλογές του 2015
Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη,


Η δήλωση του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά

«Θα διερευνήσει υπαγωγή στο καθεστώς μνημονίων κ κάθε άλλο ζήτημα εφαρμογής του υλοποιούμε δέσμευση χωρίς διάθεση ρεβανσισμού κ ποινικοποίηση πολιτικής ζωής για να αναζητηθούν αιτίες και ευθύνες μιας πρωτοφανούς κρίσης που ισοπέδωσε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου