Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η διαπλοκή και πάλι στο απυρόβλητο – Τέλος του 2015 η λίστα Λαγκάρντ «παραγράφεται» Έχουν ελέγξει μόνο 150 από 2062

list_lagarde
Από τις περίπου 2.062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ούτε στις 150, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται.
Σημείωσε, δε, ότι από την αρχή που πήγε η λίστα στο ΣΔΟΕ είχε τη μορφή εισαγγελικής παραγγελίας.
Επίσης, αποκάλυψε ότι.....
.... από τα 24.710 εμβάσματα προς το εξωτερικό για την περιόδο 2009-2010-2011, δεν έχουν ελεγχθεί ούτε τα 1.500, για να προσθέσει ότι αν ο στόχος είναι η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, «πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι έλεγχοι».
Πλέον, όπως είπε, στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και στην οικονομική αστυνομία, έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα των τραπεζικών λογαριασμών.
Σχετικά με πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις να μην υπάγονται στους περιορισμούς των capital controls τα χρήματα που θα αποφασίσει κάποιος να μεταφέρει σε ελληνικές τράπεζες από το εξωτερικό ή από το σπίτι του, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως, αν και δεν είναι αρμοδιότητά του, είναι κάτι που εξετάζεται.
«Το θέμα των capital controls είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργού, αλλά είναι μία από τις ιδέες που σκεφτόμαστε. Πρέπει, άμεσα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους θα επιστρέψουν χρήματα, είτε από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό, στις τράπεζες να μην υπάγονται αυτά τα χρήματα στη διαδικασία των capital controls» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι όποιος πολίτης επιστρέψει χρήματα στην τράπεζα, από αυτά που είχε αποσύρει επειδή φοβόταν, «δεν έχει κανένα πρόβλημα» και υπογράμμισε πως το ΣΔΟΕ ολοκληρώνει μία διαδικασία που συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τις καταθέσεις.
«Αν κάποιος, το 2008 είχε εισόδημα 50.000 ευρώ αλλά έκανε κατάθεση 500.000 ευρώ θα κληθεί να δικαιολογήσει αυτήν τη διαφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να πάμε και δέκα χρόνια πίσω» επεσήμανε.
Για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι για το 2015 θα είναι ίδιος με τον φόρο του 2014, ενώ σε ό,τι αφορά το 2016, είπε πως πρέπει να συζητήσουν τα κόμματα το περιεχόμενο του φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου