Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ναύαρχος ε.α. Τ. Σταυρίδης: «Πληθώρα Αμερικανών και Ρώσων στρατιωτικών σε μια μικρή χώρα( Συρία) προμηνύει «ακούσια σύγκρουση»!

USA AND RUSIA
Η έλλειψη άμεσης «επικοινωνίας»  μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της  Ρωσίας και των ΗΠΑ  για την κατάσταση στην Συρία, προκαλεί έντονη  ανησυχία στους εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι δημιουργεί πρόσθετες απειλές για μια «ακούσια σύγκρουση» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Μόσχα, αναφέρει σχετική δημοσίευση .
«Οι δυνάμεις του Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ επικεντρώνονται στην διεξαγωγή επιχειρήσεων εναντίον του ISIS , και απ “όσο γνωρίζω, οι επαφές μεταξύ των  ξένων στρατιωτικών .....
....αποστολών  (από την Ρωσία και τις ΗΠΑ ) δεν υπάρχει»,  δήλωσε ο Αμερικανός Σμήναρχος  Pat Ryder,  εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.
Ο  Ελληνοαμερικανικός   διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Ναύαρχος ε.α. Τζέιμς Σταυρίδης, δήλωσε ότι η έλλειψη αυτών των «απαραίτητων επαφών »  αποτελεί πηγή έντονης «ανησυχίας».
«Είναι πολύ επικίνδυνο, τόσο ρωσικά όσο και αμερικανικά στρατεύματα να  δρουν σε ένα  τόσο περιορισμένο χώρο μάχης, κατ “ουσίαν, σε αντίθετες πλευρές της σύγκρουσης, και να μην έχουν έρθει σε επαφή ώστε να αποφευχθούν τυχόν «ακούσιες συγκρούσεις». Υπάρχει απαίτηση για   ανοικτή επικοινωνία τόσο σε στρατηγικό όσο και σε καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο, κάτι το οποίο είναι πολύ   σημαντικό», είπε ο Ελληνοαμερικανικός Ναύαρχος ε.α.
Την ίδια στιγμή, σημειώνει το δημοσίευμα. ο εκπρόσωπος του πενταγώνου  Josh Kirby δήλωσε ότι υπάρχει και η  διπλωματική οδό για να « υποστηρίξει» τις εκτεταμένες επαφές με την Ρωσία.
Εν τω μεταξύ,  ο κίνδυνος της «ακούσιας σύγκρουσης» μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων από τη μία πλευρά,  και της Ρωσίας με το συριακό στρατό από την άλλη, φαίνεται να αυξάνει την « θερμότητα» στην περιοχή. Η ύπαρξη  μόνο της διπλωματικής οδού, δεν είναι αρκετή.
Η ανάλυσή μας στο Pentapostagma.gr, δείχνει ότι η παρουσία Ρώσων και Αμερικανών στην Συρία , μαζί με  τους Τζιχαντιστές αποτελεί  «ωρολογιακή βόμβα». Ουάσιγκτον και Μόσχα οφείλουν να « επικοινωνήσουν» με κάθε τρόπο.
Διότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, η έκρηξη της «βόμβας» που λέγαμε θα « ακουστεί» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου