Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΕ: Χαϊδεύουν ένα τέρας οι Ευρωπαίοι..

Image
Βλέποντας οποιοσδήποτε τις φωτογραφίες του Reuters από την Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί αν αυτοί που έχουν τις τύχες της ΕΕ στα χέρια τους είναι ανόητοι, ανίκανοι να δουν πέρα από τη μύτη τους ή απλά επικίνδυνοι! Και τα δύο πρώτα να δεχτούμε βέβαια, στο τρίτο καταλήγουμε.
Γιούνκερ και Τουσκ φωτογραφίζονται με αγκαλιές και φιλιά με τον “μπαγασάκο” Αχμέτ Νταβούτογλου,πρωθυπουργό της Τουρκίας. Ενός κράτους ταραξία που έχει προκαλέσει προσφάτως μεγάλη κι επικίνδυνη κρίση στην Μέση Ανατολή, “ερεθίζοντας” την Ρωσία με την κατάρριψη του SU-24!
Ο κ.Νταβούτογλου που ο πάντα .....
…χαριτωμένος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ αγκαλιάζει είναι πρωθυπουργός μιας χώρας τρομοκράτη που κάθε μερά προκαλεί ένα κράτος μέλος της ΕΕ.
Επιπλέον είναι η Τουρκία το κράτος που επισήμως και δημοσίως αποκαλείται συνεργός των τζιχαντιστών με τους οποίους ο Πούτιν λέει ότι κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου!
Και τέλος για να μην λέμε πολλά είναι το κράτος που προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά .Όποιος πιστεύει ότι τα θέλει μόνο για ειρηνική χρήση …να σηκώσει το χέρι. Σοβαροί κύκλοι των ΗΠΑ πάντως είναι βέβαιοι ότι αλλού το πάει η Τουρκία.
Μ΄ ολα αυτά πως να μην σκεφτεί οποιοσδήποτε αν έχουμε να κάνουμε με ανόητους,ανικανους και τελικά επικίνδυνους στην ΕΕ;
Κανείς δεν αρνείται ότι η Τουρκία πρέπει να έχει ρόλο στην επίλυση του προσφυγικού. Όχι όμως ρόλο…αφεντικού και μάλιστα πλουσιοπάροχα πληρωμένου! Ούτε μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται …ως το μεγάλο θύμα του προσφυγικού. Είναι σε μεγάλο βαθμό θύτης.
Δυστυχώς για όλους μας οι Γιούνκερ και οι Τουσκ θα καταλάβουν πολύ σύντομα ότι χαϊδευαν ένα τέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου