Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις Εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό συστηματικά και ξεδιάντροπα (ΑΠΟΔΕΙΞΗ)

ΛΙΣΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ…
Στον τοίχο κολλάει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόριανς. Αποκάλυψε ότι επιχειρούσε από τριετίας να παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστες με ονόματα ελλήνων καταθετών, κυρίως σε ελβετικές τράπεζες, και τελικά τα κατάφερε μόλις φέτος να παραδώσει τα CD με τα ονόματα στις ελληνικές φορολογικές αρχές, σύμφωνα με δήλωση που έκανε στην «Καθημερινή».
Τις επαφές για να παραδώσει τα CD με τα στοιχεία για 10.588 λογαριασμούς Ελλήνων από το 2006 έως το 2008, συνολικού ποσού 4 δισ. ελβετικών φράγκων, ο κ. Μπόριανς τις έκανε από τριετίας με .....
....τον έλληνα πρόξενο στο Ντίσελντορφ, προκειμένου η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη κρούση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση των CD, με ταυτόχρονη μάλιστα πρόταση για εκπαίδευση των ελλήνων εφοριακών, είχε γίνει από την πρώην πρόεδρο της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ζίγκριντ Σκαρπέλη – Σπερκ την άνοιξη του 2015 στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση γιατί τότε είχε πέσει όλο το βάρος από το υπουργείο Οικονομικών στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Δείτε τι είδους αξιοποίηση έχει γίνει από πλευράς των κυβερνήσεων, από το 2010 μέχρι σήμερα, του θησαυρού που περιέχουν οι λίστες με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες, που θα μπορούσαν να είχαν δώσει ανάσα και να μην τρέχει ο κόσμος στα συσσίτια και στα σκουπίδια.
1. Λίστα Λαγκάρντ: Επί συνόλου 1.727 ταυτοποιηθέντων φυσικών και νομικών προσώπων έχουν εκδοθεί 478 εντολές ελέγχου.
2. Εμβάσματα εξωτερικού: Από τα στοιχεία που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία περιλάμβαναν τα εμβάσματα φυσικών προσώπων προς το εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2012, διαπιστώθηκε ότι 54.246 έβγαλαν στο εξωτερικό 22,2 δισ. ευρώ. Μέχρι τον Μάιο είχαν ελεγχθεί 588 περιπτώσεις, ενώ έχουν εκδοθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα άλλες 1.500 εντολές ελέγχου. Μηδέν είσπραξη!
3. Λίστα Λουξεμβούργου: Έχουν ταυτοποιηθεί 35 πρόσωπα, για τα οποία οι αρμόδιοι ελεγκτές έχουν προβεί σε αιτήματα ανοίγματος λογαριασμών. Μηδέν είσπραξη.
4. Λίστα Μεγάλης Βρετανίας: Η λίστα αυτή αφορά συνολικά 306 περιπτώσεις προσώπων που απέκτησαν ακίνητη περιουσία στη Μεγάλη Βρετανία. Μέχρι σήμερα έχει γίνει ταυτοποίηση 32 προσώπων και έχουν εκδοθεί αντίστοιχες εντολές ελέγχου. Μηδέν είσπραξη.
5. Λίστα των 65 CD: Αφορά στοιχεία που απεστάλησαν από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών κατόπιν σχετικού αιτήματος. Η λίστα έχει τα ονόματα 1.364.069 φορολογουμένων και καλύπτει σχεδόν στο σύνολό τους όλες τις άλλες λίστες που διερευνώνται σήμερα. Για τη λίστα αυτή έχουν εκδοθεί 61 (!) εντολές ελέγχου, ενώ σε 34 περιπτώσεις έχουν εκδοθεί αντίστοιχες διατάξεις δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και εν γένει περιουσιακών στοιχείων. Μηδέν είσπραξη.
6. Λίστα Λιχτενστάιν: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 17 υποθέσεις που αφορούσαν στοιχεία τα οποία εστάλησαν από τις γερμανικές αρχές, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η τέλεση φορολογικών ή άλλων παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου