Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Αναβίωση της σκλαβιάς στην Ευρωδικτατορία - Οι Φιλανδοί θέλουν πρόσφυγες αμισθί!

Στόχος της Ευρωπαϊκής δικτατορίας η αναβίωση της σκλαβιάς και των "Άουσβιτς".

Η Ευρώπη χρειάζεται σκλάβους για να ανταγωνιστεί την Κίνα και η διάλυση/οικονομική υποτίμηση της μεσαίας τάξης δεν είναι αρκετή. 

Οι πρόσφυγες θα......

..γίνουν και επίσημα σκλάβοι!

Κι αν νομίζετε ότι αφορά μόνο τους «ξένους», οι Φιλανδοί εννοούν και του Έλληνες, Ιταλούς, Βούλγαρους κτλ...

Η στροφή της Φιλανδίας προς το συντηρητισμό φάνηκε για τα καλά από τη στάση της σκανδιναβικής χώρας προς την Ελλάδα καθ’όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης. 

Αλλά η προώθηση της αμισθί εργασίας ως μέσο ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων ξεπερνά το όριο του πολιτικού συντηρητισμού κι αγγίζει αυτό της δουλείας σε μία από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αναθέτει εργασία σε αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας, στη βάση σημαντικών ενεργειών που θα βοηθήσουν να ανακουφίσουν την απογοήτευση τους.

«Δεν είναι απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι κάτι στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής… Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νοιώθουν», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάρι Λίντστρομ.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα πακέτο επιμόρφωσης για τον φινλανδικό πολιτισμό και την κοινωνία, ειδικά τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.

«Όλοι οι αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται, μόλις το παραλαμβάνουν. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε», επισήμανε ο Λίντστρομ.

Αυστηροποίηση των κριτηρίων παροχής ασύλου

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα (φωτό, στη μέση), μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι αρχές θα προβαίνουν τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο και, αν το κρίνει απαραίτητο, θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.

Η Φινλανδία έχει υποδεχτεί φέτος 32.000 αιτούντες άσυλο, από 3.600 τον περασμένο χρόνο.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα επιταχύνει τον επαναπροώθηση μεταναστών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου. 

Όπως προκύπτει από τους επίσημους υπολογισμούς, περίπου τα δύο τρίτα των αιτήσεων ασύλου αναμένεται να απορριφθούν.

netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου