Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά .....

Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για τα βουνά…
Ιδιαίτερα οι bloggers!

Φαντάζομαι πως ήδη θα έχετε μάθει για την είδηση που διακινείται από τα περισσότερα μέσα ότι η δόση του 1 δις πάει περίπατο και ότι οι δανειστές σήμερα ζήτησαν 3 δις ΑΜΕΣΑ μέτρα.

Το 1 δις ήταν να το πάρουμε χθες. Φυσικά η μια υπογραφή σε μια υπουργική απόφαση που δεν πρόλαβε να εκδοθεί είναι τελείως ψεύτικος λόγος για να μην δοθεί η δόση αυτή, αφού το Εθνικό Τυπογραφείο τυπώνει τις Υπουργικές Αποφάσεις μόνο με το διαβιβαστικό έγγραφο και αυτό είναι λογικό αφού στα επίσημα κείμενα δεν μπαίνουν ...

....υπογραφές. Υπογραφές υπάρχουν μόνο στα σχέδια των νόμων, των αποφάσεων και των διαταγμάτων που τηρούνται στα αρχεία των Υπηρεσιών.

Όπως ίσως θυμάστε σε αρκετά άρθρα πολιτικού ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας τόσο ο Ζαχαρίας όσο και εγώ σας ρίξαμε μερικές χειροβομβίδες σχετικά με τη δόση αυτή. Κάποιοι από εσάς – κρίνοντας από τα σχόλια έπιασαν το σαφή υπαινιγμό – είδαν αυτά που έπρεπε πίσω από τις ειδήσεις! Μην ξεχνάμε ότι οι ειδήσεις που μπαίνουν στα Κατοχικά μόνο τυχαίες δεν είναι. Άλλωστε δεν είμαστε και ειδησιογραφικό site…

Για όσους δεν προσέξατε τα άρθρα να σας θυμίσω τι είπαμε… Ότι η δόση δεν υπάρχει περίπτωση να μας την δώσουν μετά την κατάρρευση των εσόδων του Νοεμβρίου. Σας είπαμε και τότε ότι έχουν γράψει 4 δις στον προϋπολογισμό και μάζεψαν 800 εκατομμύρια! Το χρέος προς το δημόσιο που το 2014 ήταν στα 60 δις έχει σκαρφαλώσει στα 82 και την 1η Ιανουαρίου θα είναι πάνω από 90 δις!!!

Αυτά τα νουμεράκια, τα απλά μαθηματικά δεν τα βλέπουμε μόνο εμείς, τα βλέπει και η Τρόικα και φυσικά τα βλέπει και το υπουργείο οικονομικών.

Σε πολλά άρθρα σας φωνάζουμε ότι νικάμε… Φυσικά τα άρθρα αυτά έρχονται για να τονώσουν και εμάς με την οικονομική αντίδραση – αντίσταση που μας καταβάλει ψυχολογικά, αλλά και για να «παρασύρουν» και τους τελευταίους αμφιταλαντευόμενους… Σας έχουμε πει κοντεύουμε στο τέλος…

Όμως σήμερα και επειδή κάποιες πληροφορίες που μου ήρθαν μου επιβεβαιώθηκαν και από δεύτερη και από τρίτη πηγή θέλω να σας επιστήσω την προσοχή…

Μετά από την στάση μας αυτή, η κυβέρνηση απ΄ότι μαθαίνω έχει μπροστά της δύο εναλλακτικές και πρέπει να τις εφαρμόσει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους, άντε την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Η΄ θα πάει σε οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις της τάξης των 150-200 ευρώ (μέσος όρος) ή θα μας πάει σε κατάσταση χρεοκοπίας – grexit.

Φυσικά και η μια και η άλλη περίπτωση δεν κρίνονται από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά από αυτούς που εξουσιάζουν τη χώρα…Και όπως πάντα από πίσω κρύβονται άλλα πράγματα.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει σε περίπτωση που δεν δεχθεί το ένα και μοναδικό προαπαιτούμενο – παράλληλο της οριζόντιας μείωσης μισθών και συντάξεων – τότε πάμε με κατάσταση χρεοκοπίας, μόνο που σε αυτή την περίπτωση να ξέρετε ότι την «ευθύνη» θα την ρίξουν σε όλους μας και κυρίως σε όσα site έχουν αντιστασιακή δράση, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και ενεργοποίηση του νόμου Σαμαρά που προβλέπει συλλήψεις και αυτόφωρα σε όποιους διεγείρουν το λαό να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση να ξέρετε ότι θα μας βρείτε στα βουνά και εκεί δεν θα έχετε να κάνετε με παιδάκια που παίζουν crisis και battlefield αλλά οικονομικά απεγνωσμένους αλλά συνειδητοποιημένους πολίτες που πλέον θα διεκδικούν τα αυτονόητα… την ανεξαρτησία και ελευθερία της Ελλάδας μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου