Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το ιταλικό «αγκάθι» πονάει την πανικόβλητη Γερμανία που θέλει να τα δώσει όλα στους Τούρκους!

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί η Ιταλία να πάψει να αντιτίθεται στην καταβολή τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως υποσχέθηκε η ΕΕ στα τέλη του 2015, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τους 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της και να θέσει υπό έλεγχο την παράτυπη μετανάστευση προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι .......η Ιταλία είναι «έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί», να καταβάλλει «όλες τις προσπάθειες» που απαιτούνται.
Επανέλαβε ότι η Ρώμη λέει «ναι στη χορήγηση βοήθειας στην Τουρκία», όπως είχε κάνει σαφές και τον Νοέμβριο, αλλά αναμένει ακόμη «διευκρινίσεις από τους φίλους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ως τώρα προβλέπεται ότι το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η Τουρκία θα προέλθει κατά το ένα τρίτο από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από τα κράτη. 
Η Ιταλία ζητεί να μάθει περισσότερα για το ποσό που θα κληθεί να συνεισφέρει κάθε κράτος-μέλος ενώ θέλει επίσης να υπάρξει έλεγχος του τρόπου που θα δαπανηθεί το ποσό αυτό από την Άγκυρα.
Η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε ότι είναι «επείγον» να «εφαρμοστεί» η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, διότι «έχουμε ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. 

Η ίδια υπενθύμισε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, ώστε να μην μετακινούνται στην Ευρώπη.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου