Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Νεκρός ο συγγραφέας που αποκάλυψε τη δράση του Πούτιν στην KGB.

http://news247.gr/eidiseis/diaspora/article3858984.ece/BINARY/w660/Pribylovsky.jpgΟ συγγραφέας και δημοσιογράφος Vladimir Pribylovsky βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στη Μόσχα. Ήταν ένας εκ των μεγαλύτερων επικριτών του Ρώσου προέδρου και εκείνος που ανάδειξε το βιογραφικό του Πούτιν από τον καιρό της KGB
Ο 59χρονος Vladimir Pribylovsky ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στη Μόσχα, με την είδηση του θανάτου του να γνωστοποιείται από συνάδελφο του συγγραφέα.

Ένα από τα βιβλία του Pribylovsky έφερε τον τίτλο "The Putin Corporation: The Story of Russia's Secret Takeover", ενώ ένα ακόμα ονομαζόταν "The Age of Assassins: The Rise and ........Rise of Vladimir Putin: How Scary Are Russia's New Rulers?". Τώρα ο Pribylovsky είναι νεκρός με την αιτία του θανάτου του να παραμένει άγνωστη.

Η Moscow Times έγραψε: "Το άψυχο σώμα του Pribylovsky βρέθηκε σήμερα στο διαμέρισμα του χωρίς εμφανή σημάδια βιαιοπραγίας ή κακοποίησης, στην οδό Dubinskaya Street, αριθμός 40. Οι αιτίες του θανάτου διερευνώνται". Έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο του για τρεις μέρες, όπως μεταδίδει η ίδια εφημερίδα. Ωστόσο, η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως "περίεργη" λόγω του βιογραφικού του.

Ο Yury Felshtinsky, δημοσιογράφος και συγγραφέας δημοσίευσε τις πληροφορίες για τον θάνατο - μυστήριο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προσθέτοντας: "Η Ρωσία και η KGB στην Εποχή του Προέδρου Πούτιν", κάτι που αποτελεί και τίτλο βιβλίου των δύο ανδρών. Η είδηση του θανάτου μεταδόθηκε αρχικά από το Radio Free Europe χωρίς πολλές λεπτομέρειες.
Ο μπλόγκερ Andrei Malgin που είχε εκδιωχθεί από τη Μόσχα λόγω των κειμένων του, έγραψε στη LiveJournal: "Δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες πέθανε, αλλά είμαι σίγουρος πως δολοφονήθηκε. Θα γινόταν 60 χρονών στις 6 Μαρτίου".

Ο Pribylovsky ηγείτο πρωτοβουλίας για συλλογή υπογραφών ζητώντας την απομάκρυνση του Πούτιν, ενώ δημοσίευε κείμενα του στην εφημερίδα Moscow Times και στο website Open Democracy. Μεταξύ άλλων, ήταν εκείνος που αποκάλυψε πως ο Ρώσος πρόεδρος ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB, παρακολουθώντας τις δραστηριότητες των φοιτητών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, πριν εργαστεί για την KGB στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Είχε επίσης μεταφράσει τη "Φάρμα των Ζώων" του Orwell στη ρωσική γλώσσα. Εκτός από το συγγραφικό του έργο, ο Pribylovsky ήταν διευθυντής της ιστοσελίδας Panorama που ξεσκέπαζε υποθέσεις διαφθοράς και τους αξιωματούχους που τη διευκολύνουν. Το Panorama είχε μετεξελιχθεί με τα χρόνια και σε think tank που εξέταζε τις κυβερνητικές πρακτικές στη Ρωσία, τη διαφθορά και το νομικό σύστημα, καθώς και την σταδιακή αποστέρηση των ατομικών ελευθεριών.
Πέρυσι απολύθηκε από την εφημερίδα Kommersant Vlast "λόγω περικοπών", όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία, με τους συναδέλφους του όμως να κάνουν λόγω για "λογοκρισία και φίμωση" του συγγραφέα.

Το 2007, η αστυνομία είχε ψάξει ενδελεχώς το διαμέρισμα του Pribylovsky, κατάσχοντας τους υπολογιστές του και όλο το ηλεκτρονικό υλικό που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια της έρευνάς του σχετικά με τον τρόπο που ο Πούτιν κατέκτησε την εξουσία και έγινε "Τσάρος" στη χώρα του.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου