Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Πούσκοφ: Η Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων αποφασίζεται στην Συρία!

http://www.prisonplanet.gr/images/sports/World-War-3-Russia-NATO-900x350.jpgΟ επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας Αλεξέι Πούσκοφ, δήλωσε σήμερα ότι η παγκόσμια τάξη πρόκειται να αποφασιστεί στην Συρία, και δεν είναι απλά μια τοπική σύγκρουση.

«Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι θα υποστούν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο ίματζ τους ως έθνος πράγμα αναπόφευκτο σε περίπτωση που παρουσιάσουν αποτυχία στη Συρία, και ο υπουργός ......

..Τζον Κέρι το γνωρίζει αυτό για μήνες,» είπε ο Pushkov στην Βιέννη στην εφημερίδα «Die Presse».

Ο Pushkov είπε ότι σήμερα η Ρωσία είναι, εκτός από τις ΗΠΑ και την Κίνα, μία από τις τρεις παγκόσμιες δυνάμεις, οι οποίες ανεξάρτητα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και τονίζει ότι η επίσημη Μόσχα, ως παγκόσμια δύναμη, παρενέβη στη Συρία και αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση στον κόσμο.

Πιστεύει επίσης ότι η ΕΕ εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Pushkov λέει ότι η Ρωσία δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία και ότι ο στόχος της ρωσικής εμπλοκής είναι να υποστηρίξει τον συριακό στρατό και όλους εκείνους που παλεύουν ....

...ενάντια στο ισλαμικό κράτος.

«Υποστηρίζουμε τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, επειδή εξακολουθεί να είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Συρίας, και με την εξαίρεση των Κούρδων, η μόνη δύναμη στη χώρα που παλεύει ενάντια στον ισλαμικό κράτος στο έδαφος», τόνισε.

Ο Pushkov αρνήθηκε ότι η Ρωσία θέλει να διδάξει τις δυτικές χώρες ένα μάθημα στη Συρία.

«Αλλά δεν βλέπουμε λόγο να μείνουμε στην απομόνωση, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν το μονοπώλιο στην επίλυση προβλημάτων στη Μέση Ανατολή, και κατέστρεψαν εντελώς την περιοχή», είπε.

Ο Pushkov πιστεύει ότι στη Μέση Ανατολή δεν υπάρχει απλά κενό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπάρχει μια καταστροφή.

«Οι δυτικοί αναλυτές χρησιμοποιούν τον όρο κενό, και αυτό είναι μόνο ένας ευγενικός τρόπος για να πούμε ότι οι Αμερικανοί παρουσίασαν πλήρη αποτυχία. Στην Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη – οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα άλλο από το χάος», υποστήριξε.

Ο Pushkov δήλωσε ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των συμμάχων της στην Κεντρική Ασία – Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν.

«Αυτό είναι το ευάλωτο λόμπι μας, το οποίο απειλείται από το ισλαμικό κράτος. Ήταν ώρα για κάποιον να αποκαταστήσει την τάξη στη Μέση Ανατολή «, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τάξη στη Συρία καταστράφηκε από κάποιον άλλο, υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να ανατρέψουν Άσαντ.

«Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το 2012 διαπίστωσε ότι το πραξικόπημα κατά του Άσαντ, το οποίο εκείνος ετοίμασε, δεν θα λειτουργήσει, άρχισε να υποστηρίζει ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες, μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Η Ρωσία παρενέβη στην Συρία όταν η στοχοθετημένη λύση των ΗΠΑ δεν λειτούργησε. Η Συρία χρειάζεται μια πολιτική λύση «, λέει ο Pushkov.

Επεσήμανε ότι ο Άσαντ έχει στηρίγματα ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Συρίας, και ότι μια πολιτική λύση δεν μπορεί να βασίζεται στην ανατροπή του, αλλά στις συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση στη Συρία έφερε ισορροπία και επέτρεψε μια πολιτική λύση, και χωρίς τη Ρωσία, είναι πεπεισμένος, τώρα ότι η Συρία δεν θα είχε καμία κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύεσεις, και ότι το Ισλαμικό Κράτος και το Al Nusra θα μοιράζονταν την Δαμασκό μεταξύ τους.

Η εξασθένηση ή η καταστροφή του ισλαμικού κράτους φέρνει μεγαλύτερη ασφάλεια στη Ρωσία, αλλά αν αυτή η τρομοκρατική οργάνωση δυναμώσει, θα αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Ρωσία, προειδοποίησε.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο της άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας στη Συρία, ο Pushkov δήλωσε ότι η Ρωσία έδρασε πολύ υπεύθυνα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και τη δολοφονία ενός Ρώσου πιλότου.

Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα από τον κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου