Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η Κίνα προειδοποιεί τον Σόρος: Μην κάνεις πόλεμο εναντίον του γουάν ...

http://www.zougla.gr/assets/images/1975272.jpgΗ επίσημη εφημερίδα του ΚΚ Κίνας «Λαϊκή Ημερησία» με πρωτοσέλιδο άρθρο της προειδοποιεί τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος, να μην στοιχηματίσει εναντίον του γουάν την ώρα που γίνεται προσπάθεια να σταθεροποιηθεί η τιμή του, μετά από πτώση5% που είχε σημειώσει τον περασμένο Αύγουστο.

Τίτλος του άρθρου: «Κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του κινεζικού νομίσματος; Χα χα» και μέσα αναφέρει πως «ο πόλεμος του Σόρος εναντίον του κινεζικού νομίσματος και του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει».

Οι δυτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι το άρθρο αποτελεί απόπειρα να πεισθούν οι επενδυτές ότι το γουάν εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλή επιλογή επένδυσης , παρά την ....

....διακύμανση προς τα κάτω περί τα 5,7% από τον περασμένο Αύγουστο.

Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας έβαλε το χέρι βαθειά στα αποθεματικά της πουλώντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να σταματήσει την κατηφόρα του εθνικού νομίσματος.

Το άρθρο αποτελεί απάντηση στη δήλωση που έκανε ο Σόρος την περασμένη εβδομάδα, ότι έχει στοιχηματίσει εναντίον ασιατικών νομισμάτων στο σύστημα «S&P 500» και ιδιαίτερα στα προβλήματα της κινεζικής οικονομίας.

Αποκλεισμένος στη Ρωσία


Υπενθυμίζεται πως και οι εισαγγελείς στη Ρωσία έχουν απαγορεύσει κάθε λειτουργία ιδρύματος του Σόρος, «ως απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια».

Με εισαγγελική εντολή είχε απαγορευθεί η λειτουργία του Ινστιτούτου «Ανοικτή Κοινωνία» του Σόρος και άλλων οργανισμών που είχαν σχέση μ΄αυτό ως «ανεπιθύμητους» για συμμετοχή σε οποιοδήποτε κοινωνικό πρόγραμμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο οργανισμό και το αμερικανικό «National Endowment for Democracy» όταν η εισαγγελία της Μόσχας είχε ανακαλύψει ότι η αμερικανική αυτή ΜΚΟ είχε δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια, σε μια απόπειρα «να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των ρωσικών εκλογών» αλλά και να δυσφημίσει την υπηρεσία στο ρωσικό στράτευμα.

Και το ίδρυμα Σόρος είχε παράρτημα στη Ρωσία από τα μέσα της δεκαετίας 1990 αλλά είχε αναστείλει τις δραστηριότητές του το 2003.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

zougla


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου