Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Φτιάξτε το ψωμί σας!

post-feature-imageΥλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

20γρ. μαγιά φρέσκια
1 κουτ. γ

λυκού αλάτι.

300ml νερό χλιαρό

1.Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήνετε στην άκρη.


2.Σ' ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη.

3.Καλύπτεται το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.

4.Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώνετε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.

5.Κάνετε τη ζύμη μπάλα και τη ...

.....βάζετε πάνω σε λαδόκολλα. Τη μεταφέρετε μαζί με τη λαδόκολλα πίσω στο μπολ, κόβετε τις άκρες της λαδόκολλας που προεξέχουν, καλύπτεται το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ακόμη.

6.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC, με μια εμαγιέ κατσαρόλα μέσα. Αφαιρείτε τη μεμβράνη από το μπολ και με μαχαίρι χαράζετε μερικές γραμμές στην επιφάνεια της ζύμης. 


Μεταφέρετε τη ζύμη με τη λαδόκολλα στην εμαγιέ κατσαρόλα, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου