Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κέρι: Οι ΗΠΑ θα στείλουν πλοία στο Αιγαίο - Επιβεβαίωση Στόλτενμπεργκ στο OnAlert.

Κατα την διάρκεια της εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόν Κέρι δήλωσε οτι οι ΗΠΑ θα στείλουν πλοία στο Αιγαίο. 

Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε οτι
οι "Ηνωμένες Πολιτείες θα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο. "

Στις συζητήσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή για την επιχειρηση υπήρξε αυτή η δήλωση προθέσεων η οποία τώρα επιβεβαιώνεται στο ανώτερο επίπεδο.

Η αμερικάνικη διαθεση ειναι να υπάρχει μια ευρύτερη εποπτεία του θαλασσιου χώρου που αφορα ασφαλώς και το προσφυγικό αλλα κυρίως ...

....τις εξελίξεις στη Συρία και την απειλή απο το Ισλαμικό Κράτος.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ και σε ερώτηση του OnAlert.gr σχετικά με το τι πλοία θα σταλούν στο Αιγαίο απο τις ΗΠΑ δήλωσε οτι

"Οι ΗΠΑ με ενημερωσαν πριν μερικές βδομάδες για την πιθανότητα οτι θα παρέχουν κάποιο πλοίο για να υποστηρίξουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο . Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζόν Κέρι το επιβεβαίωσε αυτο σήμερα, οτι οι ΗΠΑ ειναι έτοιμες να αναπτύξουν ενα πλοίο στο Αιγαίο. 


Ακριβώς τι πλοίο και ακριβώς πώς θα οργανωθεί ειναι πολύ νωρίς για να πούμε. Αλλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει οτι οι ΗΠΑ συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπη όσο αφορά την παράνομη διακίνηση στο Αιγαίο."

Βρυξέλλες, Ελένη Παναγιώτου
Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου