Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Οι Βρεττανοί μας δείχνουν το δρόμο.


Επιτέλους βρέθηκε κι ένας λαός οι Βρεττανοί που δεν κατάπιε τη καραμέλα ότι η ΕΕ είναι ο επίγειος παράδεισος και ότι η ανάπτυξη περνάει μόνο μέσα από αυτή.

Οτι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια όπως μας έλεγε (σας ρίχνω στη θάλασσα, μάθετε να κολυμπάτε) ο ‘εθνάρχης’ το 1980-81, ότι η ζωή θα είναι καλύτερη κι ο ήλιος θα λάμπει πιο ψηλά κι ένα σωρό ψέματα που θέλοντας και μη οι κυβερνώντες μας έβαλαν στο μαντρί.

Με μια πανίσχυρη Γερμανία σε ρόλο τσοπάνη και να προστάζει ένας Σόιμπλε πόσο θα μας κόψουν από μισθούς και συντάξεις, πότε να πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία μας για ένα πιάτο φακές, πότε ....

....θα λυγίζουμε τη σπονδυλική μας στήλη και πότε θα βαράμε προσοχή στους τοκογλύφους δανειστές.

Αυτή η νοοτροπία του υποταγμένου μας την πέρασαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ακόμα και της Αριστεράς. Τη πράξη ανεξαρτησίας των Βρεττανών θα την ακολουθήσουν κι άλλοι λαοί της ΕΕ ειδικά του νότου γιατί γνωρίζουν ότι η Γερμανία έχει υποτάξει με τον τρόπο της όλη την Ευρώπη.

Αν δε πει το ‘ΟΚ’ ο Σόιμπλε τίποτα δεν κουνιέται, ε άι σιχτίρ πιά εσείς κι όλοι όσοι πιστεύετε ότι η λύτρωση των λαών έρχεται μέσα από μια ενωμένη Ευρώπη.

Οι πράξεις άλλα λένε, το να βάζετε τα παιδάκια να γράφουν εκθέσεις για τη καλή ΕΕ και να τα στέλνετε στο Στρασβούργο σ’ ένα ‘come together’ και από την άλλη να ξεζουμίζετε τους λαούς αυτό θα τελειώσει.

Οι Βρεττανοί μας δείχνουν το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου