Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Ποια είναι τα σχέδια του υποψήφιου πλανητάρχη Τραμπ για ΔΝΤ και Ελλάδα

Την πρόθεσή του αν γίνει Πρόεδρος να μπλοκάρει περαιτέρω χρηματοδότηση χρεοκοπημένων ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΔΝΤ, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει τακτικά με στελέχη της οικονομικής του πολιτικής ο Ντόνανλτ Τραμπ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τραμπ παρομοιάζει συχνά την Ελλάδα με «βαρέλι χωρίς πάτο», κατηγορώντας την...

.... κυβέρνηση των Δημοκρατικών και προσωπικά τον Μπαράκ Ομπάμα για την χρηματοδοτική έκθεση της Αμερικής μέσω του ΔΝΤ στην ελληνική αλλά και οικονομικές κρίσεις κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Διαφωνεί με την επιλογή χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών κρατών με χρήματα της Αμερικής

Από αναλυτές εκτιμάται ότι σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία των ΗΠΑ- πράγμα που καθίσταται ολοένα και λιγότερο απίθανο όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου- και εφόσον τηρήσει τα όσα διακηρύττει προεκλογικά, τότε ο Τραμπ θα σηματοδοτήσει έναν ακόμα επιπρόσθετο παράγοντα κρίσης στην ήδη ταραγμένη Ευρώπη.

Δεν διαφωνεί μόνο με την επιλογή της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών κρατών με χρήματα της Αμερικής μέσω του ΔΝΤ, αλλά και με το μοντέλο επιβολής πολιτικών στα κράτη αυτά όπως μέχρι σήμερα ακολουθείται, και το οποίο βιώνει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου