Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει ξανά την Ελλάδα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!Θέλουν λουκέτο ..... Ζήτω η ανάπτυξη και οι επενδύσεις !!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/07/naypigeia1-640x330.jpg
Το ‘χουμε επισημάνει κάμποσες φορές. Οι εταίροι,φίλοι και βέβαια δανειστές Ευρωπαίοι θέλουν πάση θυσία να διαλύσουν ότι έχει απομείνει όρθιο και στα Ναυπηγεία και στην αμυντική βιομηχανία. 

Θέλουν είτε να βάλουν λουκέτο,είτε να πάρουν με εξευτελιστικό αντίτιμο ότι τους ενδιαφέρει.

Απόδειξητο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέρχεται στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και....

..... παραπέμπει ξανά την Ελλάδα!

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για μη συμμόρφωση, με απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου του 2008, η οποία διέταζε την ανάκτηση ασυμβίβαστων ενισχύσεων που χορηγήθηκαν στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Ακολούθησε απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο το 2012, με την οποία καταδικαζόταν η Ελλάδα για μη εκτέλεση της απόφασης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη εκτελέσει την απόφαση που εξέδωσε η Επιτροπή τον Ιούνιο του 2008, η οποία διέταζε την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ, που είχαν χορηγηθεί στα Ελληνικά Ναυπηγεία, παρόλο που έχουν περάσει πάνω από επτά χρόνια. 


Η Επιτροπή ζήτησε τώρα από το Δικαστήριο να επιβάλει στην Ελλάδα, κατ΄αποκοπή, χρηματική ποινή ύψους, περίπου 6 εκατ. ευρώ. Η Επιτροπή ζήτησε επίσης από το Δικαστήριο, να επιβάλει ημερήσια χρηματική ποινή ύψους 34.974 ευρώ από την ημέρα έκδοσης της απόφασής του, έως την ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα θα θέσει τέλος στην παράβαση.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται, ότι, «η εκτέλεση της απόφασης του 2008 θα εξαλείψει το αθέμιτο πλεονέκτημα που δόθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων, και στοχεύει στην αποκατάσταση ίσων όρων ανταγωνισμού στην αγορά».

militaire.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου