Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Βλέπουν τον Τούρκο Πρόεδρο να ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΕ! Έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία – Οι φόβοι για «θερμό επεισόδιο» και νέες «αποστασίες» Τούρκων στρατιωτικών!
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2016/07/polemika_ploia-600x313.jpg

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για τις εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία και τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Την κατάσταση παρακολουθούν από κοντά και οι Βρυξέλλες που βλέπουν τον Τούρκο Πρόεδρο να ακολουθεί επικίνδυνα μονοπάτια.

Όπως σημειώνει και το thetoc.gr συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται τόσο στο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών για την....

.... αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν από την κρίση στην Τουρκία. Την κρισιμότητα της κατάστασης ανέδειξε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην βουλή για τον εκλογικό νόμο. 

Αθήνα και Βρυξέλλες ανησυχούν κυρίως για την τήρηση της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για το προσφυγικό καθώς αποτελεί όπλο στα χέρια του Ερντογάν η παραμονή περίπου 2 εκ. προσφύγων από τη Συρία στα τουρκικά παράλια της Μ. Ασίας.

Παράλληλα όμως οι ελληνικές αρχές καθώς και ευρωπαίοι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο καθώς η κατάσταση στην Τουρκία φαίνεται ότι ξεφεύγει από τον έλεγχο των δημοκρατικών θεσμών. 


Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την κυβέρνηση και την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει επιδοθεί σε πογκρόμ διώξεων πολιτών και αξιωματούχων του στρατού και της δικαιοσύνης με την δικαιολογία της συμμετοχής στο πραξικόπημα.

Ήδη οι ανησυχίες των ελληνικών αρχών εντείνονται από την αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες.

Από τα σενάρια που απεύχεται τόσο η Αθήνα όσο και οι Βρυξέλλες είναι η πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα εάν εντοπιστούν αντικαθεστωτικοί να προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά και παρέμβει το τουρκικό λιμενικό σώμα χωρίς να ειδοποιήσει και να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές. Για τον λόγο αυτό το Μ. Μαξίμου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα πιθανά σενάρια. 


Την ίδια στιγμή η τουρκική ηγεσία έχει επιλέξει επιθετική πολιτική και έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο δηλώσεων τόσο με τις ΗΠΑ για την έκδοση του ιμάμη Γκιουλέν όσο και με την Ε.Ε., προσεγγίζοντας την Ρωσία σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή.

crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου