Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η ανθελληνική συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας. Δεν θα υπάρχει Έλληνας στο Δ.Σ της..ΓΙΑΤΙ να λεγεται ΕΘΝΙΚΗ και ΟΧΙ Πολυεθνικη....ΜΑΣ τα πηραν ΟΛΑ πατριωτη!!!

Παύει η εκπροσώπηση του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας καθώς όπως γίνεται γνωστό εξοφλήθηκαν και διαγράφηκαν οι τίτλοι έκδοσης της τράπεζας που είχαν εκδοθεί με την εγγύηση του ..,,,ελληνικού δημοσίου – τα γνωστά και ως ομόλογα Αλογοσκούφη.
Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ότι στις 22 Ιουλίου εξοφλήθηκαν και διαγράφηκαν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας που είχαν εκδοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. 
Ως εκ τούτου, μετά και την οριστική λήξη των εγγυήσεων αυτών, η Εθνική Τράπεζα δεν υπάγεται πλέον στις διατάξεις του νόμου και παράλληλα έπαυσε η εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
Την ίδια ώρα βέβαια έντονες είναι .......οι ζυμώσεις στον όμιλο της τράπεζας. Η αρχή αναμένεται να γίνει με την αποχώρηση της Λούκα Κατσέλη. Χρονικά θα προηγηθεί η τοποθέτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, μελών 
Εκτελεστικής Επιτροπής και  Γενικού Συμβουλίου στο ΤΧΣ, μέσω του οποίου ελέγχεται άμεσα ή έμμεσα σχεδόν ολόκληρο το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. 
Με τα κριτήρια επιλογής που επιβάλλει ο SSM, αποκλείονται εκ προοιμίου στελέχη της ελληνικής τραπεζικής αγοράς.
Επικεφαλής του Ταμείου θα τεθούν συνεπώς πρόσωπα διεθνούς κύρους και προβολής, με πολυετή προϋπηρεσία και επιτυχή θητεία σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. 
Προς το παρόν, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου