Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο Υπουργός Άμυνας της Κίνας παραδέχτηκε δημόσια ότι η Κίνα προετοιμάζεται για τον 3ο Παγ. Πόλεμο.


Μετά από απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης ότι οι δραστηριότητες της Κίνας στα νησιά της Θάλασσα, της Νότιας Κίνας παράνομες, ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας, Chang Wanquan, έχει  προειδοποιήσει τους πολίτες  να προετοιμαστούν...
.... για το 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο! 

 Σε αντίθεση της απόφασης του Διαρκούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (PCA) της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2016 που λέει ότι τα νησιά που βρίσκονται στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν ανήκουν στην Κίνα και εξ αποτελέσματος δεν έχει δικαίωμα να...


κατασκευάζει κανενός είδους κατασκευή επάνω σε αυτά η Κίνα θεωρεί την απόφαση αυτή άκυρη και παράνομη. Η Κίνα έχει υποσχεθεί να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μη έχει καμία ισχύει αυτή απόφαση και να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην περιοχή. 


 Σύμφωνα με σχολιαστές, η Κίνα πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκίνησαν τις Φιλιππίνες για να αμφισβητήσει τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν την περιοχή προς όφελός του.  


 Το  Business Insider αναφέρει  ότι εκτός από το πλεονέκτημα της θαλάσσιας κυκλοφορίας της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, επιπλέον, η περιοχή έχει αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου, εκτιμάται ότι έως επτά δισεκατομμύρια βαρέλια, και 900 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. 


Εκτίμηση της Κίνας είναι ότι τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή, είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η κινεζική εκτίμηση ανέρχεται σε 130 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. 

Ως εκ τούτου στην Κίνα πιστεύουν ότι όλα αυτά ανήκουν στο κινεζικό έθνος, χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου