Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Επιστρέφει με την Εθνική Παράταξη.


Κι όμως ο Καραμανλής πλέον το σκέφτεται σοβαρά. Να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή με νέο κόμμα, την Εθνική Παράταξη, στα πρότυπα της ΕΡΕ.
Κι αυτό γιατί εκτιμά πως ο Κυριάκος Μηστοτάκης-για τον οποίο θεωρεί δεδομένο ότι θα γίνει πρωθυπουργός-δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει εξαιτίας της απουσίας ικανών στελεχών στην ΝΔ.
Ο Καραμανλής μάλιστα βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα ....
...σε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διάσωση της πατρίδας.
Αυτό εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δεν κρύβει την απογοήτευσή του από το πολιτικό προσωπικό της χώρας:
Στην πολιτική πρέπει να μπουν πρόσωπα τα οποία δεν θα είναι στρατιωτάκια μια χούφτας ολιγαρχών. Αντίθετα θα πρέπει να είναι άνθρωποι με έντιμο πρότερο βίο και επαγγελματική δράση…
Η ανάπτυξη της χώρας περνάει μέσα από την ανaνέωση του πολιτικού της προσωπικού. 
Αρκεί και οι πολίτες-ψηφοφόροι να σταματήσουν να τσιμπάνε στις ιδεοληψίες και στους λαικιστές. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και θεωρώ υποχρέωσή μου να συμμετάσχω στην προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας…
Το όνομα Εθνική Παράταξη παραπέμπει κατευθείαν στην Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) που είχε ιδρύσει ο θείος του εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής τον Ιανουάριο του 1956, κερδίζοντας στην συνέχεια 3 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου