Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Δυσκολία ελεγκτών να επιβάλουν πρόστιμα λόγω… φιλίας με τους καταστηματάρχες...

προστιμο

Περί καλλιέργειας της «κουλτούρας του φόρου» αφού οι ίδιοι οι ελεγκτές δυσκολεύονται να κόψουν πρόστιμα στους φοροδιαφεύγοντες μεν, γνωστούς τους δε…

Φορολογικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό έχει εξαπολύσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενώ στο στόχαστρο θα μπούν από το Φθινόπωρο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Μεχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν .....
...30.000 φορολογικοί έλεγχοι από 2.100 ελεγκτές, σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.
«Στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από Φθινόπωρο θα στοχεύσουμε, μεταξύ άλλων, στους ελεύθερους επαγγελματίες που υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής», αναφέρει σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps.
Ο Πιτσιλής τονίζει ότι διαπιστώθηκε ότι ήταν δύσκολο σε ελεγκτές να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα του τομέα τους (της περιοχής τους) λόγω σχέσεων γνωριμίας που διατηρούν, καθώς πίνουν τον καφέ τους εκεί (και μη χειρότερα). Για το λογο αυτό θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλες πόλεις.
Γενικότερα ο κ. Πιτσιλής στην συνέντευξή του αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται να δημιουργηθεί η “κουλτούρα του φόρου”, δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά καθώς αναδεικνύει για ακόμα μια φορά το ζήτημα του επαγγελματισμού στην Ελλάδα και του διαχωρισμού της ιδιότητας του δημοσίου λειτουργού (βλ. ελεγκτή) από την όποια διαπροσωπική σχέση.
Στοιχεία συνέντευξης: Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου