Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ Η ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;;;;

Όσο δεν μπορούμε να το συλλάβουμε αυτό, τόσο θα κυνηγάμε χίμαιρες. 

Όσο εστιάζουμε την προσοχή μας πάνω στα πρόσωπα (φύγε εσύ, έλα εσύ), τόσο θα διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση, αν δεν χειροτερεύει μάλιστα. 

Το πρόβλημα είναι στη ρίζα.

Όσο "τσιμπάμε" στην προπαγάνδα του καθεστώτος ότι δήθεν
«δεν φταίει το σύνταγμα, δεν φταίνε οι νόμοι, αλλά φταίνε αυτοί που δεν τα εφαρμόζουν», τόσο θα συνεχίζουμε να αφήνουμε ανέγγιχτο το ολιγαρχικό καθεστώς που έχει κάτσει στο σβέρκο μας, ενώ εμείς θα τρέχουμε σαν τα φοβισμένα ποντίκια να τα φέρουμε βόλτα.

Οι άνθρωποι του καθεστώτος προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι θεσμοί και «προς Θεού δεν πρέπει να τους αγγίξουμε». 

Προσπαθούν να εστιάσουν την .......προσοχή μας πάνω σε πρόσωποα, συνήθως μην κατονομαζόμενα, ώστε να κρατούν την προσοχή μας μακριά από τους θεσμούς.

Όχι φίλοι μας, δεν φταίνε τα πρόσωπα. Φταίει το Σύνταγμα και οι νόμοι που επιτρέπουν στα πρόσωπα να είναι ασύδοτα. Πολλές φορές οι ίδιοι οι νόμοι είναι οι χειρότεροι «προαγωγοί». Όποιος θεωρεί τον εαυτό του αναμάρτητο και πιστεύει ότι θα έμενε «άγιος», εάν του δινόταν η ευκαιρία, μάλλον δεν πρέπει να γνωρίζει καλά τον εαυτό του.

Γιατί άραγε εμείς οι Έλληνες στο εξωτερικό είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι από εμάς τους ίδιους όταν είμαστε εδώ; Δεν σας έχει προβληματίσει αυτό; Τι διαφορετικό έχουν οι ξένες πατρίδες από τη δική μας;

Καταλάβετέ το αυτό το πρόβλημα, γιατί μόνο έτσι θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Κανένα πολίτευμα αστικής δημοκρατίας δεν μπορεί να δώσει εξουσία στον λαό αν δεν το θελήσουν οι πολιτικοί δηλαδή η ελίτ. Μάλλον πρέπει να ξυπνήσουν οσοι που πιστεύουν ότι θα δώσουν στον λαό να φτιάξει το Σύνταγμα. Αυτά μόνο με επανάσταση γίνονται

Η κυριαρχία" τελειώνει εκεί που αρχίζουν να θίγονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Αν αυτό αλλάξει, τότε δεν θα μιλάμε για αστική δημοκρατία αλλά για κάτι άλλο. Και αυτή η αλλαγή συνήθως δεν γίνεται αναίμακτα. Καμιά ελίτ στον κόσμο δεν πρόκειται να παραδώσει Σύνταγμα, Θεσμούς κλπ στον λαό γιατί είναι σα να ζητάμε να παραδώσουν την εξουσία τους. 

Όσο καλό Σύνταγμα κι αν έχεις, το τι είναι συνταγματικό κ τι όχι θα το αποφασίζει ένας άνθρωπος ή μια ομάδα ανθρώπων που θα ελέγχεται από την εξουσία. Αν εσύ φαντασιώνεσαι κάτι διαφορετικό εντός αστικής δημοκρατίας, θα πρέπει "να το κοιτάξεις". 

Αν πάλι είσαι για επανάσταση, εγώ είμαι μέσα. Αλλά ας μην υποκρινόμαστε ότι υπάρχει περίπτωση εντός αστικής δημοκρατίας να πάρει την εξουσία ο λαός δηλαδή η εργατική τάξη. 

Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που εμφανίζεται σε κράτη που κυκλοφορεί πολύ χρήμα, όπου ο λαός είναι χορτάτος κ νομίζει ότι η ευμάρεια του οφείλεται στη λειτουργία της δημοκρατίας. Για πάρε τις τράπεζες από τους Ελβετούς να σου πω εγώ μετά, θα τους επιτρέπουν να κάνουν δημοψήφισμα για να δίνουν 2000+ κατώτατο μισθό; 

Πουθενά στον κόσμο δεν λειτουργεί η δημοκρατία όποιο πολίτευμα κι αν έχουν τα κράτη. 

Πες μου εκεί που έχουν προεδρική δημοκρατία δεν θα περάσουν οι TTIP CETA ; Δεν τρώνε μεταλλαγμένα; Δεν έγιναν οι εργαζόμενοι φτηνοί σκλάβοι και δεν συσσώρευσαν πλούτο οι ελίτ στα panama papers? 

Με τη συγκατάθεση των λαών γίνονται αυτά; 

Είτε προεδρική είτε κοινοβουλευτική την ονομάσεις τη "δημοκρατία", τα αποτελέσματα διεθνώς μας δείχνουν ότι η οικονομική ελίτ ελέγχει την πολιτική και επιβάλει τα συμφέροντα της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου