Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΔΝΤ «καίει» την Αθήνα για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.

Με τη σκληρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ συντάσσεται ανοιχτά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στέλνοντας διπλωματικά αλλά ξεκάθαρα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τυχόν παρεμβάσεις στο έργο της στατιστικής υπηρεσίας.

«Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Κομισιόν, ότι.....πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε μέσα ενημέρωσης φαντάζουν να αμφισβητούν τα [στατιστικά] δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Το ΔΝΤ έχει επισημάνει στο παρελθόν ότι η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών βελτιώθηκε από το 2010 – δηλαδή αφότου ανέλαβε καθήκοντα ο διωκόμενος πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου. «Πιστεύουμε πως αυτή η πρόοδος θα πρέπει να διατηρηθεί», προσέθεσε με νόημα ο κ. Ράις.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε πως στις επαφές με τις ελληνικές Αρχές το Ταμείο θα φροντίσει να διασφαλίσει ότι τα στοιχεία που του αναφέρονται είναι ακριβή, σε ένα έμμεσο μήνυμα πως το Ταμείο βάζει αστερίσκο στη στατιστική αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς μετά την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.

Αλέξανδρος Μαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου